Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Malatya Usulü Soğanlı Ve Çökelekli Katmer

Malatya Usulü Soğanlı Ve Çökelekli Katmer

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Malatya Yordamı Soğanlı Ve Çökelekli Katmer Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kadar un
  • Ilık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • Tuz
Hamuru açmak için;
  • Az ölçüde un
İç harcı için;
  • 2 çorba kase kadar çökelek
  • 2 adet ufak doğranmış büyük uzunluk soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı domates yada biber salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Yarım demet maydanoz yada dereotu

Malatya Tarzı Soğanlı Ve Çökelekli Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bir tavaya yağı ve kuru soğanı koyup kavurmaya başlayalım.
  2. Kavrulan soğanlı çökeleğe tuz ve pul biber isteğe nazaran 1 tatlı kaşığı biber yada domates salçası koyup, karıştıralım. Ocaktan indirip soğumaya bırakalım.
  3. Bir yandan öteki bir kapta unu, tuzu koyup sonra ılık suyu ve sıvı yağını azar azar koyup yoğuralım.
  4. Yoğurduğumuz hamurdan eşit bezeler alarak servis tabağı büyüklüğünde açalım ve üzerine kavurduğumuz çökelek harcından biraz koyup, öteki köşesini katlayarak kapatalım.
  5. Ocakta hafif kızdırılmış tavaya koyup bir kaşık yada spatulayla artlı önlü çevirerek kızartalım. Hamur bezeleri bitene kadar bu sürece devam edelim.
  6. Pişirdiğimiz katmerleri kahvaltıda, çayın yanında yada sahurlarda çok hoş gidecek olan bir tanım. ???????????? Şimdiden herkese iyi ramazanlar???????????? Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.
Malatya Yolu Soğanlı Ve Çökelekli Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Malatya Yordamı Mercimekli İçli Köfte (Etliden Çok Daha Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı köftelik ince bulgur1 tatlı kaşığı tuzYarım su bardağı irmik3 su bardağı sıcak su1 adet yumurta1,5 su bardağı tam buğday unu1,5 su bardağı olağan beyaz un2 su bardağı soğuk çeşme suyu İç harcı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Malatya Yolu Un Kavurmalı Kıymalı Kömbe Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)1 su bardağı sıvı yağı2 su bardağı yoğurt ( oda ısısında)6-6,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1,5 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; 4 adet büyük uzunluk ufak doğranmış soğan1 küçük çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Malatya Yöntemi Nefis Kısır Tanımı (Böylesini Kesinlikle Deneyin) İçin Malzemeler 2 su bardağı köftelik yada kısırlık bulguru (köy bulguru kullandım)2 yemek kaşığı dolusu domates salçası1 yemek kaşığı dolusu biber salçasıGöz kararı tuz ( mesken salçası kullanıyorsanız tuz ölçüsünü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Malatya Yordamı Lahana Sarması ( Lezzetine Bayılacaksınız) Tanımı İçin Materyaller 1 adet orta uzunluk beyaz lahana1,5 su bardağı pilavlık bulgur1 çay bardağı pirinç2 adet orta uzunluk rendelenmiş soğan2-3 adet rendelenmiş soğan1 yemek kaşığı dolusu domates salçası1 tatlı kaşığı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
194
Malatya Tarzı Mercimek Köftesi (Böyle Deneyin Favori Tanım Olacak) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı kırmızı mercimekYarım su bardağı yeşil yada siyah mercimek3-4 su bardağı su1,5 su bardağı ince bulgur2 adet orta uzunluk soğan1 çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı kaşığı dolusu domates salçası1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt