Malaga Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 3 yahut 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- Yarım su bardağı soğuk süt
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 60 gram tereyağ
- 1 paket vanilya
- (1 poşet toz krem şanti + 1 çay bardağı soğuk sütle çırpılacak)
- 6 adet iri uzunluk muz
- 200 gram krema
- 200 gram bitter çikolata
Malaga Tanımı Yapılışı
- İşe birinci evvel kremasını pişirmekle başlayalım. Bunun için; tencereye süt, yumurta sarısı ve şekeri koyup düzgünce çırpalım.
- Üzerine un ve nişastayı ekleyip çırpalım.
- Kalan sütün tamamını üzerine ek edip tencereyi ocağa alalım orta ateşte devamlı karıştırarak koyu kıvam alana dek kremayı pişirelim.
- Yoğunlaşıp ocaktan alınca içine vanilya ve tereyağ ekleyip eriyene dek karıştıralım.
- Sonra kremaya değecek halde streç sinema örtüp ılınmaya bırakalım.
- Ilıyınca üzerinden streç sineması çıkarıp buzdolabına düzgünce soğuyup katılaşmaya bırakalım.
- Kremam buz üzere soğuyup dinlendiğinde kalıp üzere katı kıvamda sıkıntı karıştırılacak formda olmuştu.
- Arkasına kekini yapmaya başlayalım. Yumurta, şeker ve vanilyayı en yüksek süratte mikserle rengi beyazlayıp yeterlice köpük köpük kabarana dek çırpalım.
- Üzerine, yağını sütünü ekleyip en düşük süratte mikserle kısacık mühlet çırpalım.
- Sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve düşük süratte birazcık daha çırpalım kakaosunu eleyelim ve son defa nazikçe çırpalım.
- Yağlanmış unlanmış dikdörtgen fırın kabına (kabımın; uzunluğu 38, eni 25, yükseklik 9cm, kelepçeli kalıp kullandım ben),, içine hamuru eşitçe dökelim.
- Tezgaha 2-3 sefer kalıbı vurup, evvelden ısınmış fansız 180° alt üst ayar ısınmış fırının alttan ikinci rafında 20 dk pişirelim. Kürdan testi yapalım.
- Keki, fırından alıp tezgahta düzgünce soğumaya bırakalım.
- Bu sırada bizde, krem şanti ile soğuk sütü katı kıvamda çırpalım ve 20 dk soğuması için buzdolabına kaldıralım.
- Arkasına soğumuş olan kremamız içine krem şantiyi katıp bu ikiliyi mikserle orta süratte 1 dk çırpalım güzelce karışsınlar. Ve dolapta bekletelim.
- Soğuyan keke kürdanla delikler açalım.
- Üzerine soğuk sütü gezdirelim. Kremasını üzerine eşitçe yayalım.
- Muzları soyup ortadan ikiye eşitçe keselim.
- Ganajı için; kremayı kaynatmadan ısıtalım.
- Ocaktan alıp içine çikolatayı koyup eriyene dek karıştıralım ve ılınmaya bırakalım. Bizde bu sırada; muz dilimlerini kek üzerinde aralık bırakarak krema üzerine batırarak dizelim.
- Muzların üzerlerine ılınmış olan ganaj çikolatayı kaşıkla gezdirelim.
- Daha sonra heryerini çikolata ile kaplayıp çay kaşığı ile ortaları düzleyelim, pastayı buzdolabında 3 saat dinlendirip arkasına çıkarıp benmari metotta eritilmiş çikolata ile çizikler atarak süsleyip kısa müddetliğine dolaba donmaya kaldıralım.
- Ve gerisine dilimleyip servis edelim.Afıyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.