iltasyazilim
FD Üye
Malaga Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet küçük muz
*1 adet ülker 80 gr sütlü çikolata
*30 gr beyaz çikolata
*2 adet kedi dili bisküvi
*1 kaşık nescafe
*Yarım çay bardağı süt
*3 kaşık pasta kreması veya krem şanti
Malaga Tarifi Yapılışı
Harika ve kolay bir tatlı tarifi ,su ısıtıcınız varsa onun üstüne küçük bir kase oturtup çikolatayı eritin veya herhangi bir tencerede su kaynatıp tencere ağzı kadar bir tabakta da benmari usulü eritme yapabilirsiniz, çikolata erirken yarım bardak kaynar suya bir kaşık kahveyi katıp karıştırın ,bisküviyi batırıp hemen çıkarın, üstüne pasta kremamızı sütle katı bir kıvam alana kadar çırpıyoruz ,birer tane kaşık bisküvilerin üzerine koyup yayıyoruz ,üstüne muzlarımızın uç kısımlarını bıçakla düz hale gelecek şekilde kesiyoruz ,böylece oturtmak kolay olacak ıslattığımız bisküvinin üzerine kremayı sürdükten sonra muzu yerleştirip üstüne de erimiş çikolatayı yavaşça gezdiriyoruz, bu arada çikolatanız çok katıysa bir tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırmanız yeterli olacaktır ,her yeri çikolata kaplanacak bıçakla düzeltme yapabilirsiniz,beyaz çikolatanızı da benmari usulü eritin buzdolabı poşetinizin içine erittiğiniz beyaz çikolatayı alıp, ucundan ufak bir delik açarak zig zag hareketlerle pastanın üstüne gezdirin, buzdolabında biraz bekletin işte bu kadar afiyet olsunn
*2 adet küçük muz
*1 adet ülker 80 gr sütlü çikolata
*30 gr beyaz çikolata
*2 adet kedi dili bisküvi
*1 kaşık nescafe
*Yarım çay bardağı süt
*3 kaşık pasta kreması veya krem şanti
Malaga Tarifi Yapılışı
Harika ve kolay bir tatlı tarifi ,su ısıtıcınız varsa onun üstüne küçük bir kase oturtup çikolatayı eritin veya herhangi bir tencerede su kaynatıp tencere ağzı kadar bir tabakta da benmari usulü eritme yapabilirsiniz, çikolata erirken yarım bardak kaynar suya bir kaşık kahveyi katıp karıştırın ,bisküviyi batırıp hemen çıkarın, üstüne pasta kremamızı sütle katı bir kıvam alana kadar çırpıyoruz ,birer tane kaşık bisküvilerin üzerine koyup yayıyoruz ,üstüne muzlarımızın uç kısımlarını bıçakla düz hale gelecek şekilde kesiyoruz ,böylece oturtmak kolay olacak ıslattığımız bisküvinin üzerine kremayı sürdükten sonra muzu yerleştirip üstüne de erimiş çikolatayı yavaşça gezdiriyoruz, bu arada çikolatanız çok katıysa bir tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırmanız yeterli olacaktır ,her yeri çikolata kaplanacak bıçakla düzeltme yapabilirsiniz,beyaz çikolatanızı da benmari usulü eritin buzdolabı poşetinizin içine erittiğiniz beyaz çikolatayı alıp, ucundan ufak bir delik açarak zig zag hareketlerle pastanın üstüne gezdirin, buzdolabında biraz bekletin işte bu kadar afiyet olsunn
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.