Malaga Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Kek için ;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 700 ml süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 kaşık tereyağ
- 1 paket kremşanti
- Hazır çikolata sosu kullandım
- 12 adet muz
Malaga Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- Ardından un,kakao,nişasta ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük ayarda karıştıralım.
- Daha sonra dikdörtgen borcama ekleyip evvelce ısıttığımız 180 decece fırınımızda kekimizi pişirelim.
- Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım.
- Tereyağ ve kremşanti hariç tüm gereçleri bir tencereye koyup devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
- Koyulaşınca ocağın altı kapatılır 1 yemek kaşığı tereyağı konulup biraz ılımaya bırakılır.
- Kek soğuduktan sonra su bardağı soğuk süt ile ıslatalım.
- Kremaya 1 paket kremşantiyi ekleyip 3-4 dakika çırpalım.
- Kekin üzerine kremayı düzgün bir formda yayalım muzları fotoğrafta göründüğü üzere dizelim.
- Daha sonra çikolatalı sosumuzu muzlarında üzerine gelecek biçimde gezdirelim.
- Daha sonra süslemesini de yapıp 2-3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım,sonrasında dilimleyip servis edebilirsiniz☺.