Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Malaga Pastası

Malaga Pastası
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
malaga-pastasi.jpg

Malaga Pastası Tanımı İçin Gereçler


Keki İçin
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • Vanilya
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin
  • 500 ml. süt
  • Vanilya
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket toz kremşanti
  • 6 adet olgun muz
Süslemek İçin
  • Dövülmüş fındık yahut ceviz
Ganaj İçin
  • 200 gram sıvı krema
  • 200 gram bitter kuvertür

Malaga Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel kremasını hazırlayalım zira soğuması gerekiyor. Tencereye tüm krema materyalleri, toz kremşanti hariç, ek ediyoruz ve ocağı açmadan evvel düzgünce çırpıyoruz.
  2. Ocağın altını orta ateşe alalım ve kaynayana kadar çırpmayı hiç bırakmayalım. Kaynadıktan sonra ocağın altını biraz kısalım ve 1 dakika daha karıştırarak kaynatalım.
  3. Muhallebinin üzerine streç sinema serelim kabuk tutmaması için ve soğumaya bırakalım. O ortada keki hazırlayalım. Evvel yumurtaları, şekeri, tuzu ve vanilyayı beyazlaşana kadar çırpalım.
  4. Sütü ve sıvı yağı da ekleyip çok kısa karıştıralım. Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu elekten geçirelim ve kek hamuruna ek edelim çok kısa karıştıralım.
  5. Yağlanmış bir dörtgen borcamda (Yaklaşık 30x30cm ) kek harcımızı pişirelim (Alt üst ayar, 180 derece, 25 dakika en fazla )
  6. Muhallebi soğuduktan sonra toz kremşantiyi ek edip mikser ile çırpalım. Kek piştikten sonra birinci sıcaklığı gidince muzun ebatına nazaran şeritler keselim ve o şeritleri ortadan ikiye bölelim, muzu da ikiye bölecğimiz için (Kekin dilimi yaklaşık 15×5cm büyüklüğünde olacak)
  7. Kremayı bir sıkma torbasına dolduralım ve kek dilimlerin üzerine gezdirelim, kremanın üzerine de yarı yarıya böldüğümüz muzları yerleştirelim (12 dilim çıkıyor toplam) Bir spatula ile kekin kenarlarındaki taşan kremayı düzeltelim.
  8. Son olarak malagamızın üzerine ganaj dökelim ve isteğe bağlı kenarlarını fındık yahut ceviz kesimleri ile süsleyelim. Afiyet olsun????❤.
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt