Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak az şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 2 çay bardağından bir parmak eksik un
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 2.5 yemek kaşığı buğday nişastası (Mısır da olur)
- 6 yemek kaşığı dolusu şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema (200ml)
- 300 ml krema
- 300 gram çikolata
- 8-10 adet küçük muz
- Fındık
- Antep fıstığı
- Ceviz
Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için; yumurtaları sarısından ayıralım ve beyazıyla şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Başka bir karıştırma kabında yumurta sarılarını ılık su ile açalım ve beyazıyla karıştırıp un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, kaşık yardımı ile söndürmeden karıştıralım.
- Kekimizi borcama alıp, 180 derece fırında fansız olarak pişirip soğutalım.
- Krema için sıvı krema hariç tüm gereçleri karıştırıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim ve sonra soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra kremasını ekleyelim ve güzelce çırpalım.
- Kremamızı bir tavada kaynatmadan ısıtalım ve çikolatayı içine ekleyerek karıştıralım.
- Soğuyan keklerimizi muzlarımızın ölçüsünde kesiyoruz.
- Önce kremamızdan kekin üstüne koyuyoruz, daha sonra muzu ekleyip, güzelce yerleştiriyoruz ve yarım saat dolapta dinlendiriyoruz.
- Son olarak üstünden çikolata sosunu dökerek kenarlarını fındıkla kaplıyoruz (Ben fındık kullandım siz istediğinizi kullanabilirsiniz) Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.