
Malaga Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 50 gram toz şeker
- 1 fiske tuz
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 60 gram un
- 20 gram nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 paket kabartma tozu
- 500 ml süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım su bardağından biraz fazla nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 paket krem şanti
- 1 paket krema (200 ml)
- 200 gram çikolata
Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim ????.
- Kreması için; vanilya, tereyağ ve krem şanti hariç tüm gereçleri katıp karıştırıp ocağa katalım.
- Piştikten sonra altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyelim.
- Birinci sıcaklığı çıkınca krem şantiyi ekleyip mikser ile 5 dakika çırpalım ve kremayı üzerine yapışacak biçimde poşet yahut streç sinema kapatalım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Kullanmadan evvel mikser ile 1 dakika boyunca çırpalım.
- Yumurtaları sarısını beyazını dikkatli bir formda ayıralım.
- Beyazını 20 gram toz şeker ve 1 fiske tuz ile kar beyazı olacak biçimde çırpalım.
- Yumurta sarılarına kalan toz şekeri ekleyip çırpalım 2 yemek kaşığı sıcak su ekleyip çırpalım.
- Yumurta beyazının yarısını ekle spatula ile karıştır.
- Kuru materyalleri eleyerek ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım.
- Kalan yumurta beyazını ekleyip spatula ile alttan üste gerçek karıştıralım.
- Hazırladığımız harcı yağlı kağıt serili tepsiye dökelim evvelce ısıtılmış 180 derece 10-15 dakika ortasında pişiyor pişme müddeti fırınınıza nazaran değişiklik gösterebilir çabuk pişiyor dikkatli olalım.
- Keki zıt çevirip yağlı kağıtı çıkaralım.
- Keki muzun boyutuna nazaran dilimlere ayıralım.
- Üzerine kremadan katıp muzu hafif c biçimi verelim ve krema üzerine katalım.
- Kenarlarını düzeltelim muzun sabit durduğundan emin olun.
- Hazırladığımız muzlu keki dolapa katalım.
- Ganaj için kremayı sos tenceresine katalım.
- Kenarlarından kaynamaya başlayınca altını kapatıp 200 gram çikolatayı ekleyip karıştıralım.
- İster karıştırarak soğutalım isterseniz de çikolataya değecek formda strec sinema ile kapatalım.
- Hazırladığımız muzlu kekleri fırın teli üzerine alalım fırın telin altına tepsi katalım.
- Kekin üzerine ganaji dökelim dilediğiniz üzere süsletikten sonra buzdolabında koruma edelim.
Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı