Malaga Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sut
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 50 gram margarin
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı hindistan cevizi (isteğe bağlı )
- 10 adet küçük uzunluk muz
- 1 paket krema
- 1 paket bitter çikolata yahut 1 su bardağı damla çikolata
- Ceviz yahut Antep fıstığı tozu
Malaga Pasta Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şekeri köpüren kadar çırpalım.
- Yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim kakao kabartma tozu vanilya ve unu ekledikten sonra akışkan bir kek hamuru elde ediyoruz .
- Tabanını margarin le yağladığımız büyük uzunluk borcama döküp 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken kremamızı hazırlıyoruz süt ,şeker, un ,nişasta ocağa almadın evvel 5 dk mikserle çırpıp ocağa alıyoruz .
- Kaynayan kadar karıştırarak pişiriyoruz ocaktan aldığımız kremamıza vanilya ve margarini ekleyip eriyen kadar karıştırmaya devem edip sonrasında ılımaya birikiyoruz pişen kekimizi de ılımaya alıyoruz.
- Üzeri için 1 paket krema ve çikolatamız eriyen kadar istiyoruz.
- Ilıyan kekimizin üzerine kürdan ile minik delikler açıp kremamızı üzerine döküyoruz muzları yerleştirip erittiğimiz çikolatayı muzları üzerine döküp ortalarına ceviz yahut Antep fıstığı tozu ekliyoruz.
- 1 gece beklettiğimiz kekimizi servis edip afiyetle yiyoruz ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.