
Malaga Pasta (Tart Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 çay bardağı un (Kontrollü koyun)
- Yarım su bardağı süt
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 50 ml sıvı krema
- 4 adet büyük boy muz (ikiye bölüncek)
- Veya 8 adet küçük boy muz
- 150 ml sıvı krema
- 150 gram çikolata (sütlü veya bitter)
Malaga Pasta (Tart Kalıbında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle keki için yumurtaları ve şekeri 5 dk boyunce iyice çırpın.
- Sıvıyağ ve süt koy tekrar çırp.
- Kakao kabartma tozu ve un koyup çırpın yağlanmış unlanmış tart kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında keki pişirelim.
- Pişince kürdan testi yapalım pişince fırından alın.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis tabağına keki ters çevirip kalıptan çıkaralım. Bi 5-7 dk biraz öyle ılık olsun ondan sonra sütle keki ıslatalım.
- Gelelim kremasını yapmaya tencereye tereyağ ve sıvı krema hariç tüm malzemeleri koyup kıvam oluncaya kadar pişirelim.
- Pişince ocaktan alın en son tereyağ ve krema koyup iyice karıştıralım kekin üzerine dökelim.
- Krema üzerine muzları 8 adet dizelim resimdeki gibi ve sosunu yapalım.
- Sos için sıvı kremayı ısıtalım kaynama derecesine gelene kadar ocağı kapat.
- İçine çikolataları ekle güzelce karıştır erit.
- Önce muzların üzerine dökün en son kenarlarına dökün her tarafına gelsin.
- Muzların üzerine beyaz çikolata sos gezdirin ve en son toz antep fıstığı süsleyin.
- Bir kaç saat buzdolabında dinlendirin ben 1 gece dinlendirdim çok beğendik deneyeceklere afiyet olsun????????.