Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maklube

Maklube
0
59

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
maklube.jpg

Maklube Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram kuşbaşı doğranmış et
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
Kenarları için;
  • Havuç
  • Mor lahana
  • Domates
  • Salatalık
  • Yoğurt

Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Derin bir tencerede kuşbaşı doğranmış etler suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavrulur.
  2. Daha sonra üzerine sıcak suyu ek edilerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılıp suyunu çekene kadar pişirilir.
  3. Şayet su kâfi gelmez ve etleriniz pişmezse su eği yapabilirsiniz. Etler piştikten sonra sıvı yağı ek edilir ve kavrulur.
  4. Kavrulan etler tencereden alınmadan üzerine yıkanılan pirinçin yarısı dökülür. Halka halka kesip kızartılan patatesler pirinçin üzerini kaplayacak biçimde dizilir.
  5. Sonrasında patatesleri kapatacak biçimde üzerine kalan pirinç dökülerek düzeltilir.
  6. Yeteri kadar tuzu eklendikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağı minik kesimlere ayırarak pirinçlerin üzerine koyulur.
  7. Pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek kadar sıcak suyu ek ettikten sonra tencerenin kapağı kapatılır.
  8. Tencere ocağa alınarak, karıştırmadan kısık ateşte pirinçler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir.
  9. Pişen pilavın üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır.
  10. Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak biçimde tencereyi çevrilir.
  11. Pilavın etrafını isteğe nazaran hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin.
Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt