
Maklube Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kuşbaşı doğranmış et
- 1 su bardağı sıcak su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Havuç
- Mor lahana
- Domates
- Salatalık
- Yoğurt
Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir tencerede kuşbaşı doğranmış etler suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavrulur.
- Daha sonra üzerine sıcak suyu ek edilerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılıp suyunu çekene kadar pişirilir.
- Şayet su kâfi gelmez ve etleriniz pişmezse su eği yapabilirsiniz. Etler piştikten sonra sıvı yağı ek edilir ve kavrulur.
- Kavrulan etler tencereden alınmadan üzerine yıkanılan pirinçin yarısı dökülür. Halka halka kesip kızartılan patatesler pirinçin üzerini kaplayacak biçimde dizilir.
- Sonrasında patatesleri kapatacak biçimde üzerine kalan pirinç dökülerek düzeltilir.
- Yeteri kadar tuzu eklendikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağı minik kesimlere ayırarak pirinçlerin üzerine koyulur.
- Pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek kadar sıcak suyu ek ettikten sonra tencerenin kapağı kapatılır.
- Tencere ocağa alınarak, karıştırmadan kısık ateşte pirinçler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişen pilavın üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır.
- Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak biçimde tencereyi çevrilir.
- Pilavın etrafını isteğe nazaran hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin.