Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maklube

Maklube
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
maklube.jpg

Maklube Tanımı İçin Materyaller


Pilav için;
  • 3 su bardağı pirinç
  • Bir tatlı kaşığı silme tuz
  • 4 bardak sıcak su
  • 1 küp şeker
  • 2 bardak et suyu
Et için;
  • 1 kg sotelik doğranmış et
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Az karabiber
  • Az toz biber
Salata gereçleri;
  • 4 tane orta uzunluk domates
  • 4 tane salatalık
  • 1  adet soğan
  • Yarım demet kıvırcık
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Limon

Maklube Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle etler tencereye alınır ,üzerini geçecek kadar su eklenip yumuşayana kadar pişirilir .
  2. Etin suyunu bir ölçü pilav için ayırıyoruz.
  3. Pişen etlere baharatları ve tuzu ekleyip kapatıyoruz .
  4. Başka taraftan pilava geçiyoruz, düzgünce yıkadığımız pirinçleri ılık suda bekletiyoruz ve pilav için su kaynatıyoruz .
  5. Beklemiş ve beyazlaşmış pirinçleri tencereye yağ daha sonra pirinçleri alıp uygunca kavuruyoruz .
  6. Daha sonra et suyunu ve kaynamakta olan sıcak suyu şekeri koyuyoruz.
  7. Suyunu çekinceye kadar pişirip kapatıp bir örtü ile kapatıyoruz .
  8. Salata içinde materyaller istediğimiz formda kesilir.
  9. Daha sonra sosları eklenir karıştırılır.
  10. Sunum için bir tencereye etler alınır ,üzerine dinlenmiş pilav eklenir düzgünce bastırdıktan sonra sunum yapacağımız tepsinin üzerine aksi çevrilerek biçim çıkartılır.
  11. Kenar kısımlarına salatadan ve yoğurttan sırasıyla eklenir deneyenlere afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,800Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt