Maklube Tanımı İçin Materyaller
Pilav için;
- 3 su bardağı pirinç
- Bir tatlı kaşığı silme tuz
- 4 bardak sıcak su
- 1 küp şeker
- 2 bardak et suyu
- 1 kg sotelik doğranmış et
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Az karabiber
- Az toz biber
- 4 tane orta uzunluk domates
- 4 tane salatalık
- 1 adet soğan
- Yarım demet kıvırcık
- Zeytinyağ
- Tuz
- Limon
Maklube Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle etler tencereye alınır ,üzerini geçecek kadar su eklenip yumuşayana kadar pişirilir .
- Etin suyunu bir ölçü pilav için ayırıyoruz.
- Pişen etlere baharatları ve tuzu ekleyip kapatıyoruz .
- Başka taraftan pilava geçiyoruz, düzgünce yıkadığımız pirinçleri ılık suda bekletiyoruz ve pilav için su kaynatıyoruz .
- Beklemiş ve beyazlaşmış pirinçleri tencereye yağ daha sonra pirinçleri alıp uygunca kavuruyoruz .
- Daha sonra et suyunu ve kaynamakta olan sıcak suyu şekeri koyuyoruz.
- Suyunu çekinceye kadar pişirip kapatıp bir örtü ile kapatıyoruz .
- Salata içinde materyaller istediğimiz formda kesilir.
- Daha sonra sosları eklenir karıştırılır.
- Sunum için bir tencereye etler alınır ,üzerine dinlenmiş pilav eklenir düzgünce bastırdıktan sonra sunum yapacağımız tepsinin üzerine aksi çevrilerek biçim çıkartılır.
- Kenar kısımlarına salatadan ve yoğurttan sırasıyla eklenir deneyenlere afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.