iltasyazilim
FD Üye
Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*350 gram kuzu kuşbaşı
*2 adet orta boy patates
*2 adet patlıcan
*3 adet biber
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1, 5 çay kaşığı tuz
*Kızartmak için sıvı yağ
*Süslemek için maydanoz ve domates
Maklube Tarifi Yapılışı Etimizi tencereye alalım, suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim, çok az su koyarak pişmesini sağlayalım, suyunu çektikte az az su koyalım ki haşlama değil de kavurma tadında olsun ,ayrı bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyalım, pirinçi ve tuzunu ekleyelim, rengi dönünceye kadar kavuralım 2 su bardağı suyu ekleyip önce yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım ,kızartma tenceresine yeteri kadar sıvı yağ alalım ince dilimlenmiş patatesi küp küp doğranmış patlıcanı ve biberi kızartalım, et pilav ve kızartmalar hazır olduğuna göre servise geçebiliriz servis kasesinden biraz daha büyük bir kaseye önce et sonra patlıcan biber patates ve pilavımızı koyup hafif bastırıyoruz, servis tabağına ters çevirip maydanoz ve dilimlenmiş *domates ile süslüyoruz afiyet olsun
*350 gram kuzu kuşbaşı
*2 adet orta boy patates
*2 adet patlıcan
*3 adet biber
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1, 5 çay kaşığı tuz
*Kızartmak için sıvı yağ
*Süslemek için maydanoz ve domates
Maklube Tarifi Yapılışı Etimizi tencereye alalım, suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim, çok az su koyarak pişmesini sağlayalım, suyunu çektikte az az su koyalım ki haşlama değil de kavurma tadında olsun ,ayrı bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyalım, pirinçi ve tuzunu ekleyelim, rengi dönünceye kadar kavuralım 2 su bardağı suyu ekleyip önce yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım ,kızartma tenceresine yeteri kadar sıvı yağ alalım ince dilimlenmiş patatesi küp küp doğranmış patlıcanı ve biberi kızartalım, et pilav ve kızartmalar hazır olduğuna göre servise geçebiliriz servis kasesinden biraz daha büyük bir kaseye önce et sonra patlıcan biber patates ve pilavımızı koyup hafif bastırıyoruz, servis tabağına ters çevirip maydanoz ve dilimlenmiş *domates ile süslüyoruz afiyet olsun