iltasyazilim
FD Üye
Maklube tarifi
için Malzemeler :
2 kilo dana eti 1 kilo patates 5 tane soğan 2 kilo pirinç 1 adet garnitür (hazir) 3 kilo yoğurt Salata malzemesi:
2 kilo domates 2 kilo salata 1 tane marul 1 maydonoz Maklube
yemeğinin hazırlanışı:
Eti kuşbaşı olarak doğrayın Düdüklüde haşlayın Patatesleri soyun ve halka halka kesinHalka patatesleri kızartın Soğanları da halka halka doğrayın Pirinci tavada kavurun Büyük bir tencereye önce biraz yağ koyun
1aşama
1 Tencerenin en altına halka soğanları tencerenin dibi gözükmeyecek şekilde bir kat koyun
2 Soğanların üzerine etleri bir kat koyun
3 Etlerin üzerine pirinç koyun
4 Pirinç üzerine kızarmış patates ve garnitürden bir kat koyun
5 Tencerenin üzerinden iki parmak kalasıya kadar(etin suyundan koyacağız pirinç pişsin diye)eti,pirinci ,patatesi sırasıyla koyunen üstü pirinç ile kapatın ve et suyunu ekleyin 45 dakika içinde pişer Soğan kokusu gelmeye başlarsa pişiyor demektir
2aşama
Pişen yemeği büyük bir tencereye dikkatli bir şekilde ters çevirintencereyi kaldırmayınboş kalan yerlere salatayı(salatanın tarifini vermeye gerek yoktur herhalde) koyun arasına yoğurt koyunSalata ile yoğurt karışmasınTencereyi kaldırın afiyele yiyin
için Malzemeler :
2 kilo dana eti 1 kilo patates 5 tane soğan 2 kilo pirinç 1 adet garnitür (hazir) 3 kilo yoğurt Salata malzemesi:
2 kilo domates 2 kilo salata 1 tane marul 1 maydonoz Maklube
yemeğinin hazırlanışı:
Eti kuşbaşı olarak doğrayın Düdüklüde haşlayın Patatesleri soyun ve halka halka kesinHalka patatesleri kızartın Soğanları da halka halka doğrayın Pirinci tavada kavurun Büyük bir tencereye önce biraz yağ koyun
1aşama
1 Tencerenin en altına halka soğanları tencerenin dibi gözükmeyecek şekilde bir kat koyun
2 Soğanların üzerine etleri bir kat koyun
3 Etlerin üzerine pirinç koyun
4 Pirinç üzerine kızarmış patates ve garnitürden bir kat koyun
5 Tencerenin üzerinden iki parmak kalasıya kadar(etin suyundan koyacağız pirinç pişsin diye)eti,pirinci ,patatesi sırasıyla koyunen üstü pirinç ile kapatın ve et suyunu ekleyin 45 dakika içinde pişer Soğan kokusu gelmeye başlarsa pişiyor demektir
2aşama
Pişen yemeği büyük bir tencereye dikkatli bir şekilde ters çevirintencereyi kaldırmayınboş kalan yerlere salatayı(salatanın tarifini vermeye gerek yoktur herhalde) koyun arasına yoğurt koyunSalata ile yoğurt karışmasınTencereyi kaldırın afiyele yiyin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.