Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maklube (Tavuklu)

Maklube (Tavuklu)
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
maklube-tavuklu-8.jpg

Maklube (Tavuklu) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet haşlanmış ve didiklenmiş tavuk
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 1 şu bardağı pirinç
  • 2,5 buçuk bardak su (ben 1, 5 bardağını haşlanmış tavuk suyundan koydum )
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Maklube (Tavuklu) Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk etlerimizi haşlayıp didikleyelim ,azlığı çokluğu size kalmış.Tavukların tencerenizin tabanını kaplayacak kadar didiklenmiş tavuk kâfi.
  2. Tavukları didikleyelim ve biraz tuz ,pulbiber katıp tatlandıralım.
  3. Patateslerimizi ve patlıcanlarınızı küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartalım.
  4. Akabinde pirinçlerimizi suya koyalım ve nişastalarından ayrıksın diye.
  5. Artık birleştirme vakti.
  6. Tenceremizin tabanına tavuklarımızı yayalım ,üstüne kızarmış patateslerimizi ve onun üstüne patlıcanlarımızı koyalım.
  7. En son pirinçlemizi üstüne yayalım ve biraz tuz serpelim.
  8. Bir kaşığı aykırı tutup kaşığın üstünden suyumuzu dökelim.
  9. Buradaki maksat suyu direk bardakta dökerseniz pirinçler ve yemekler birbirine karışır kaşık yardımıyla hertarafına eşit dağıtmış olacağız.
  10. Kapağını kapatalım ve kısık ateşde pişene kadar yani suyunu çekene kadar pişirelim.
  11. Suyunu nasıl çektiğini anlamak için yemek kaşığının zıddıyla yani tutma yeriyle pilavınızın orta yerinden tabanına kadar saplayın ve su gözükmüyorsa pişmiş demektir.
  12. Pilavınızı demlemeye bırakalım ,ardından bir servis tabağını üstüne kapatıp karşıt çevirelim.
    Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt