iltasyazilim
FD Üye
Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet tavuk göğsü
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı su
*1 adet patlıcan
*1 adet patates
*Baharat
*Tereyağı
*Sıvı yağ
*Tuz
Kenarları için
*Marul salatası
*Yoğurt
Maklube Tarifi Yapılışı Eti kuşbaşı doğrayıp az sıvı yağ ekleyip pişirin Ocaktan almaya yakın tuzunu ve baharatını ekleyin Ben tavuk baharatı ve az karabiber ekledim
Pilav için sıvı yağ da pirinçleri kavurun Pirincinize göre suyunu ekleyin ben 4 bardak ekledim Tereyağı ve tuzunu ilave edince altını kısın suyunu çekinceye kadar pişirin Suyu çekilince altını kapatın biraz çekip beklesin
Patlıcan ve patatesi halka şeklinde doğrayıp ayrı ayrı kızartın
Orta boy tencerenin dibine önce tavukları ardından pilavı sonra kızarmış patates ve patlıcanı dizelim üstüne tekrar pilavı koyalım Her katta hafifçe bastıralım Tencerenin üstüne düz büyük bir tabak koyup tenceremizi ters çevirelim
Kenarlara salata ve yoğurt koyarak servis yapalım
Afiyet olsun
*1 adet tavuk göğsü
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı su
*1 adet patlıcan
*1 adet patates
*Baharat
*Tereyağı
*Sıvı yağ
*Tuz
Kenarları için
*Marul salatası
*Yoğurt
Maklube Tarifi Yapılışı Eti kuşbaşı doğrayıp az sıvı yağ ekleyip pişirin Ocaktan almaya yakın tuzunu ve baharatını ekleyin Ben tavuk baharatı ve az karabiber ekledim
Pilav için sıvı yağ da pirinçleri kavurun Pirincinize göre suyunu ekleyin ben 4 bardak ekledim Tereyağı ve tuzunu ilave edince altını kısın suyunu çekinceye kadar pişirin Suyu çekilince altını kapatın biraz çekip beklesin
Patlıcan ve patatesi halka şeklinde doğrayıp ayrı ayrı kızartın
Orta boy tencerenin dibine önce tavukları ardından pilavı sonra kızarmış patates ve patlıcanı dizelim üstüne tekrar pilavı koyalım Her katta hafifçe bastıralım Tencerenin üstüne düz büyük bir tabak koyup tenceremizi ters çevirelim
Kenarlara salata ve yoğurt koyarak servis yapalım
Afiyet olsun