Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maklube (Sebzeli Pilav)

Maklube (Sebzeli Pilav)
0
49

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
maklube-sebzeli-pilav.jpg

Maklube (Sebzeli Pilav) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo yakın modül et (Tavukta olur)
  • 8 adet biber
  • 5 adet patates
  • 2 adet patlıcan (İsteğe bağlı)
  • 1 tane domates
  • 1 avuç nohut
  • Yarım kilo pirinç
  • Tatlı kaşığı dolusu beştürlü baharat
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Maklube (Sebzeli Pilav) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar.
  1. Pirincimizi evvelce kaynar suda bekletiyoruz.
  2. Etlerimizi olağan lokmalık halde kesiyoruz güzelce yıkayıp baharatlandırıp düdüklü tencerede pişiriyoruz.
  3. Patatesleri küp biçiminde kesip kızartıyoruz.
  4. Biberleri 3 modül olacak halde kesip kızartıyoruz.
  5. Domatesi kabuğunu alıp rendeliyoruz patlıcanları da kesip kızardıktan sonra tencere koyma sürecine gelelim.
  6. Etlerimizi düdüklü den alıp yağladığımız teflon tencereye diziyoruz.
  7. Onun üstüne kızarttığımız birinci olarak patates üstüne biber patlıcan nohut rendelenen domatesi ekliyoruz
  8. Üstüne beş türlü baharat biraz bulbiber karabiber koyduktan sonra yıkanan pirinci ekliyoruz.
  9. Ayırdığımız etin suyunu kaynatıp pirince ek edip ateşe koyuyoruz.
  10. Kaynayınca orta ateşte pişse daha yeterli olur. Afiyet olsun.
Maklube (Sebzeli Pilav) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,681Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt