
Maklube (Sebzeli Pilav) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo yakın modül et (Tavukta olur)
- 8 adet biber
- 5 adet patates
- 2 adet patlıcan (İsteğe bağlı)
- 1 tane domates
- 1 avuç nohut
- Yarım kilo pirinç
- Tatlı kaşığı dolusu beştürlü baharat
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Maklube (Sebzeli Pilav) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar.
- Pirincimizi evvelce kaynar suda bekletiyoruz.
- Etlerimizi olağan lokmalık halde kesiyoruz güzelce yıkayıp baharatlandırıp düdüklü tencerede pişiriyoruz.
- Patatesleri küp biçiminde kesip kızartıyoruz.
- Biberleri 3 modül olacak halde kesip kızartıyoruz.
- Domatesi kabuğunu alıp rendeliyoruz patlıcanları da kesip kızardıktan sonra tencere koyma sürecine gelelim.
- Etlerimizi düdüklü den alıp yağladığımız teflon tencereye diziyoruz.
- Onun üstüne kızarttığımız birinci olarak patates üstüne biber patlıcan nohut rendelenen domatesi ekliyoruz
- Üstüne beş türlü baharat biraz bulbiber karabiber koyduktan sonra yıkanan pirinci ekliyoruz.
- Ayırdığımız etin suyunu kaynatıp pirince ek edip ateşe koyuyoruz.
- Kaynayınca orta ateşte pişse daha yeterli olur. Afiyet olsun.