nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Makaron nasıl yapılır tarifi
Ayrıca çocukların hemde misafirlerinizin hayran kalacağı ufak ve renkli makaronlar gerçekleştirmek elinizde Bunun için gereken malzemeleri verdikten sonradan bir kaç küçük püf noktasına da değineceğiz
Ilk Olarak makaron yapabilmek için gerekli olan malzemelerimiz;
75 gram yumurta akı (bayat)
75 gram toz badem
150 gram pudra şekeri (mümkünse katkısız)
30 gram adi toz şeker
10 gram tatsız kakao
1 nehir kaşığı tuz
Ganaj Kreması İçin:
100 gr sütlü çikolata
100 gram krema
Yumurta akları bir fiske tuzlu ile birlikte sırça kasede düşük devirde çırpılmaya başlanır Köpüklenme olunca, toz şeker, 5 sefer de ilave edilir Yüksek devirde traş köpüğü kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edilir (bu kısımda yiyecek boyası ile renklendirme yapabilirsiniz) Birlikte Robottan ve elekten geçirilen badem, kakao ve pudra şekerinin yarısı eklenir ve alttan üste dürüst aklar ezilmeden alıngan hareketlerle karıştırılır sonra diğer yarısı eklenir ve benzer şekilde karıştırılır Sıkma poşetine doldurulan makaron karışımı yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla 1 Tl büyüklüğünde sıkılır ve 30 dakika kurutulur
Evvelden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirilir Soğuyunca yerinden çıkartılır ve eşleştirilir Aralarına ganaj kreması sürülür ve 1 gün sonradan servis yapılır
Ganaj kremasının yapımı:
başlangıçta krema için, istikrarsız krema sos tenceresine alınır ve kaynama noktasına gelince içine çikolatalar ek edilir, eriyene dek kısık ateşte karıştırılır Birincil başlarda değişken olan krema, buzdolabında çokokrem kıvamına getirilir *
Ayrıca çocukların hemde misafirlerinizin hayran kalacağı ufak ve renkli makaronlar gerçekleştirmek elinizde Bunun için gereken malzemeleri verdikten sonradan bir kaç küçük püf noktasına da değineceğiz
Ilk Olarak makaron yapabilmek için gerekli olan malzemelerimiz;
75 gram yumurta akı (bayat)
75 gram toz badem
150 gram pudra şekeri (mümkünse katkısız)
30 gram adi toz şeker
10 gram tatsız kakao
1 nehir kaşığı tuz
Ganaj Kreması İçin:
100 gr sütlü çikolata
100 gram krema
Yumurta akları bir fiske tuzlu ile birlikte sırça kasede düşük devirde çırpılmaya başlanır Köpüklenme olunca, toz şeker, 5 sefer de ilave edilir Yüksek devirde traş köpüğü kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edilir (bu kısımda yiyecek boyası ile renklendirme yapabilirsiniz) Birlikte Robottan ve elekten geçirilen badem, kakao ve pudra şekerinin yarısı eklenir ve alttan üste dürüst aklar ezilmeden alıngan hareketlerle karıştırılır sonra diğer yarısı eklenir ve benzer şekilde karıştırılır Sıkma poşetine doldurulan makaron karışımı yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla 1 Tl büyüklüğünde sıkılır ve 30 dakika kurutulur
Evvelden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirilir Soğuyunca yerinden çıkartılır ve eşleştirilir Aralarına ganaj kreması sürülür ve 1 gün sonradan servis yapılır
Ganaj kremasının yapımı:
başlangıçta krema için, istikrarsız krema sos tenceresine alınır ve kaynama noktasına gelince içine çikolatalar ek edilir, eriyene dek kısık ateşte karıştırılır Birincil başlarda değişken olan krema, buzdolabında çokokrem kıvamına getirilir *