iltasyazilim
FD Üye
Makarnalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket istenilen çeşit makarna
*Makarnayı haşlamak için su ve tuz
*1 adet yufka
Peynirli Harç İçin;
*1 su bardağı kadar beyaz peynir
*Yarım su bardağı kadar kaşar peyniri
*1 tutam maydanoz
Sosu İçin;
*2 adet yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
*Susam ve çörekotu (isteğe göre)
Makarnalı Börek Tarifi Yapılışı İftar sofralarına yakışacak, makarna yediğinizi anlamayacağınız enfes bir börek tarifi Hemen anlatıma geçiyorum
Öncelikle istenilen bir çeşit makarnayı su ve tuz ile haşlıyoruz Ben iyice haşladım Çünkü böreğin içinde diri diri kalmasını istemiyorum Yani normalden biraz fazla pişirin Piştikten sonra makarnayı süzün biraz soğusun
Bu arada sos için yumurta, süt ve sıvı yağı da bir kapta iyice karıştırıyoruz Peynirli harç için peynirleri ve maydanozları da karıştırıyoruz
Yağlanmış tepsiye bir adet yufkayı seriyoruz ve sos ile yufkayı biraz ıslatıyoruz Makarna ve peynirli karışımı yufkanın üzerine hepsini seriyoruz Sostan harcın üstüne döküyoruz Kalan yufkayı da peynirli harcın üzerine kapatıyoruz ve sos ile biraz ıslatıyoruz Üzerine susam ve çörekotunu da serpip 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
NOT: Aman dikkat börek piştikten sonra ilk sıcaklığı ile dilimlemeyin, çünkü dağılıyor Biraz bekleyin ilk sıcaklığı geçsin Öyle servis edin
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Sevgiler
*Yarım paket istenilen çeşit makarna
*Makarnayı haşlamak için su ve tuz
*1 adet yufka
Peynirli Harç İçin;
*1 su bardağı kadar beyaz peynir
*Yarım su bardağı kadar kaşar peyniri
*1 tutam maydanoz
Sosu İçin;
*2 adet yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
*Susam ve çörekotu (isteğe göre)
Makarnalı Börek Tarifi Yapılışı İftar sofralarına yakışacak, makarna yediğinizi anlamayacağınız enfes bir börek tarifi Hemen anlatıma geçiyorum
Öncelikle istenilen bir çeşit makarnayı su ve tuz ile haşlıyoruz Ben iyice haşladım Çünkü böreğin içinde diri diri kalmasını istemiyorum Yani normalden biraz fazla pişirin Piştikten sonra makarnayı süzün biraz soğusun
Bu arada sos için yumurta, süt ve sıvı yağı da bir kapta iyice karıştırıyoruz Peynirli harç için peynirleri ve maydanozları da karıştırıyoruz
Yağlanmış tepsiye bir adet yufkayı seriyoruz ve sos ile yufkayı biraz ıslatıyoruz Makarna ve peynirli karışımı yufkanın üzerine hepsini seriyoruz Sostan harcın üstüne döküyoruz Kalan yufkayı da peynirli harcın üzerine kapatıyoruz ve sos ile biraz ıslatıyoruz Üzerine susam ve çörekotunu da serpip 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
NOT: Aman dikkat börek piştikten sonra ilk sıcaklığı ile dilimlemeyin, çünkü dağılıyor Biraz bekleyin ilk sıcaklığı geçsin Öyle servis edin
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Sevgiler