iltasyazilim
FD Üye
*
Makarnalı Börek (Yalancı Su Böreği ) Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yufka
*Yarım paket kelebek makarna
*500 gr yarım yağlı peynir
*Yarım demet maydanoz
Sosu için ;
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*EN SON SODA
Makarnalı Börek (Yalancı Su Böreği ) Tarifi Yapılışı Makarnayı her zaman haşladığınızdan biraz fazla haşlayın (yerken sertlik gelememesi için )Haşlanan makarnayı süzüp soğutun Peyniri ezip maydanoz u doğrayın ve makarna ile karıştırın
Sos malzemelerini karıştırın
Borcamı kenarları da dahil olacak şekilde güzelce yağlayın Birinci yufkayı borcamdan taşacak şekilde serin ve sostan biraz döküp yufkaya iyice yayın ikİncİ yufkayı parçalayarak soslu yufkanızın üzerine serin ona da sosunuzdan ilave edin Sıra geldi makarnaya, makarnayı düzgünce üzerine yayın, sostan tekrar bi miktar dökün Son yufkanızı da 3 4 parçaya ayırarak makarnanın üzerini düzgünce kapatın Sostan döküp fırça ile yayın Borcamdan taşan yufka ile kapatın bıçak ile delin kalan sosu üzerine dökün 1 şişede sodayı böreğin üzerine döküp buzdolabına kaldırın Ertesi gün 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
NOT:12 SAAT DİNLENMEDEN BÖREĞİ KESMEYİN, SERVİS ETMEYİN!BÖREK SOĞUDUĞUNDA İÇERİSİNDEKI MAKARNALAR BİRBİRİNE DAHA ÇOK YAPIŞACAK VE BÖREĞİNİZ SU BÖREĞİNDEN AYIRT EDİLMEYECEKTİR
Makarnalı Börek (Yalancı Su Böreği ) Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yufka
*Yarım paket kelebek makarna
*500 gr yarım yağlı peynir
*Yarım demet maydanoz
Sosu için ;
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*EN SON SODA
Makarnalı Börek (Yalancı Su Böreği ) Tarifi Yapılışı Makarnayı her zaman haşladığınızdan biraz fazla haşlayın (yerken sertlik gelememesi için )Haşlanan makarnayı süzüp soğutun Peyniri ezip maydanoz u doğrayın ve makarna ile karıştırın
Sos malzemelerini karıştırın
Borcamı kenarları da dahil olacak şekilde güzelce yağlayın Birinci yufkayı borcamdan taşacak şekilde serin ve sostan biraz döküp yufkaya iyice yayın ikİncİ yufkayı parçalayarak soslu yufkanızın üzerine serin ona da sosunuzdan ilave edin Sıra geldi makarnaya, makarnayı düzgünce üzerine yayın, sostan tekrar bi miktar dökün Son yufkanızı da 3 4 parçaya ayırarak makarnanın üzerini düzgünce kapatın Sostan döküp fırça ile yayın Borcamdan taşan yufka ile kapatın bıçak ile delin kalan sosu üzerine dökün 1 şişede sodayı böreğin üzerine döküp buzdolabına kaldırın Ertesi gün 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
NOT:12 SAAT DİNLENMEDEN BÖREĞİ KESMEYİN, SERVİS ETMEYİN!BÖREK SOĞUDUĞUNDA İÇERİSİNDEKI MAKARNALAR BİRBİRİNE DAHA ÇOK YAPIŞACAK VE BÖREĞİNİZ SU BÖREĞİNDEN AYIRT EDİLMEYECEKTİR
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.