Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Maide Suresi Arapca Okunuşu

Maide Suresi Arapca Okunuşu
0
233

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Maide Suresi Arapca

Bismillahirrahmanir rahim

MAİDE1: Ya eyyuhellezine amenU evfU bil ukUd(ukUdi) uhıllet lekum behimetul enami illa ma yutla aleykum gayre muhillis saydi ve entum hurum(hurumun) innallahe yahkumu ma yurid(yuridu)
Ey amenU olanlar (Allah'a ulaşıp teslim olmayı dileyenler)! (Yaptığınız) akidleri yerine getirin Ve ihramda iken av'ı (avlanmayı) helal saymamakla beraber size okunacak olanların dışında kalan, dort ayaklı hayvanlar sizin icin helal kılınmıştır Muhakkak ki Allah dilediği şeye hukmeder

MAİDE2: Ya eyyuhellezine amenU la tuhıllU şeairallahi veleş şehral harame ve lal hedye ve lal kalaide ve la amminel beytel harame yebtegUne fadlan min rabbihim ve rıdvana(rıdvanen) ve iza haleltum fastadU ve la yecrimennekum şeneanu kavmin en saddUkum anil mescidil harami en tatedU, ve teavenU alel birri vet takva ve la teavenU alel ismi vel udvani vettekullah(vettekullahe) innallahe şedidul ıkab(ıkabi)
Ey amenU olanlar (Allah'a ulaşıp teslim olmayı dileyenler)! Allah'ın (koyduğu) şeriat hukumlerine, Haram ay'a, (hediye olarak Kabe'ye gonderilen) kurbanlıklara, gerdanlıklı (boyunları bağlı) kurbanlık develere, Rabb'lerinden bir fazl ve (O'nun) rızasını isteyerek, Beytel Haram'a gelenlerin guvenliğine saygısızlık etmeyinVe ihramdan cıktığınız zaman avlanabilirsiniz Sizi Mescidil Haram'dan alıkoymalarından (cevirmelerinden) dolayı bir kavme beslediğiniz kin, sakın sizi haddi aşmaya sevk etmesin Birr ve takva uzerine yardımlaşın Gunah ve duşmanlık uzerine yardımlaşmayın Allah'a karşı takva sahibi olun Muhakkak ki Allah ikabı (azabı) şiddetli olandır

MAİDE3: Hurrimet aleykumul meytetu veddemu ve lahmul hınziri ve ma uhılle li gayrillahi bihi vel munhanikatu vel mevkUzetu vel mutereddiyetu ven natihatu ve ma ekeles sebuu illa ma zekkeytum ve ma zubiha alen nusubi ve en testaksimU bil ezlam(ezlami), zalikum fisk(fiskun), elyevme yeisellezine keferU min dinikum fe la tahşevhum vahşevn(vahşevni) el yevme ekmeltu lekum dinekum ve etmemtu aleykum nimeti ve raditu lekumul islame dina(dinen) fe menidturra fi mahmasatin gayra mutecanifin li ismin fe innallahe gafUrun rahim(rahimun)
Olmuş hayvan, kan, domuz eti ve Allah'tan başkasının adına boğazlanan (kesilen), boğularak, vurularak, yuksek bir yerden yuvarlanarak veya boynuzlanarak olen ve de yırtıcı hayvan tarafından parcalanıp yenen hayvan (olmeden kesilmesi haric) ve putlar adına boğazlanan hayvanlar ve fal okları ile kısmet aramanız size haram kılındı İşte bunlar fısktır Bugun kafirler sizi dininizden donduremedikleri icin yeise kapıldılar Artık onlardan korkmayın, benden korkun Bugun sizin dininizi kemale erdirdim Ve uzerinizdeki ni'metimi tamamladım Sizin icin din olarak İslam'dan razı oldum Artık kim aclık tehlikesiyle, gunaha meyl etmeksizin zarurette (yemek zorunda) kalırsa, muhakkak ki Allah gafUrdur, rahimdir

MAİDE4: YeselUneke ma za uhılle lehum kul uhılle lekumut tayyibatu ve ma allemtum minel cevarihi mukellibine tuallimUnehunne mimma allemekumullahu fe kulU mimma emsekne aleykum vezkurUsmellahi aleyhi vettekUllah(vettekUllahe) innallahe seriul hısab(hısabi)
Sana kendileri icin nelerin helal kılındığını soruyorlar De ki; “Sizin icin temiz ve iyi şeyler helal kılındı Allah'ın size oğrettiğini onlara oğreterek yetiştirdiğiniz avcı hayvanların sizin icin tuttuklarını artık yiyin ve uzerine de Allah'ın adını anın Ve Allah'a karşı takva sahibi olun Muhakkak ki Allah hesabı cabuk gorendir

MAİDE5: El yevme uhılle lekumut tayyibat(tayyibatu) ve taamullezine UtUl kitabe hıllun lekum ve taamukum hıllun lehum vel muhsanatu minel muminati vel muhsanatu min ellezine utUl kitabe min kablikum iza ateytumUhunne ucUrehunne muhsınine gayra musafihine ve la muttehızi ehdan(ehdanin) ve men yekfur bil imani fe kad habita ameluhu ve huve fil ahıreti minel hasirin(hasirine)
Bugun size iyi ve temiz şeyler helal kılındı Ve kendilerine kitap verilenlerin yemeği, size helal, sizin yemeğiniz de onlara helaldir Ve mu'minlerden iffetli hur kadınlar ve sizden once kendilerine kitap verilenlerden iffetli kadınlar, zina etmeksizin, gizli dost tutmaksızın namuslu bir bicimde mehirlerini verdiğiniz taktirde, sizlere helaldir Ve kim imanı inkar ederse artık onun ameli boşa gitmiştir Ve o ahirette husrana uğrayanlardandır

858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt