iltasyazilim
FD Üye
Mahluta Çorbası (Antep Ve Antakya Mutfağından ) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 yemek kaşığı bulgur
*1 yemek kaşığı pirinç
*1 adet soğan
*1 adet havuç
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 5 litre su
Terbiyesi İçin;
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 adet yumurta sarısı
Üst kısmı için :
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı toz biber
Mahluta Çorbası (Antep Ve Antakya Mutfağından ) Tarifi Yapılışı
Düdüklü tencereye sıvı yağı koyup soğanımızı küp küp doğrayıp ilave ediyoruz pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Daha sonra rendelediğimiz 1 adet havucumuzu da ilave edip 3 4 dk daha kavuruyoruz Pirinç, bulgur ve kırmızı mercimeğimizi yıkayıp süzüp kavrulan karışıma ekleyelim 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 5 litre suyunu da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatalım pişmeye bırakalım Düdüklü tencere fıslamaya başladıktan sonra 20 dk pişirip kapatıyoruz
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 yemek kaşığı bulgur
*1 yemek kaşığı pirinç
*1 adet soğan
*1 adet havuç
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 5 litre su
Terbiyesi İçin;
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 adet yumurta sarısı
Üst kısmı için :
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı toz biber
Mahluta Çorbası (Antep Ve Antakya Mutfağından ) Tarifi Yapılışı
Düdüklü tencereye sıvı yağı koyup soğanımızı küp küp doğrayıp ilave ediyoruz pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Daha sonra rendelediğimiz 1 adet havucumuzu da ilave edip 3 4 dk daha kavuruyoruz Pirinç, bulgur ve kırmızı mercimeğimizi yıkayıp süzüp kavrulan karışıma ekleyelim 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 5 litre suyunu da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatalım pişmeye bırakalım Düdüklü tencere fıslamaya başladıktan sonra 20 dk pişirip kapatıyoruz