Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mahlepsiz Kandil Simidi

Mahlepsiz Kandil Simidi
0
47

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
mahlepsiz-kandil-simidi.jpg

Mahlepsiz Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller

• 1 paket tereyağı yahut margarin
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta sarısı içine beyazı dışına
  • 2 kabartma tozu
  • Alabildiğine un
  • (ben kulak göğsü kıvamında hamur yoğurdum daha kolay hal verebildim).

Mahlepsiz Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un ve kabartma tozu hariç bütün materyalleri karıştırıyoruz.
  2. Oda sıcaklığında olması kıymetli.
  3. Daha sonra yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  4. Kıvamı kulak göğsü üzere olacak, ceviz büyüklüğünde hamurlar kopararak masada rulo halinde yuvarlayarak simit formu veriyoruz.
  5. Sonra yumurtanın akına batırıp daha sonra susama bulayarak tepsiye diziyoruz.
  6. Bütün malzemeyi bu halde yapıyoruz.
  7. Tam 44 tane simit çıktı isteğe bağlı küçük yahut büyük yapabilirsiniz.
  8. 180 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Similar threads

Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler Hamur materyali için; 125 gram tereyağı (oda ısısında)Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)1 adet yumurta sarısı içine ekleyeceğiz (akı dışına sürmek için ayıralım )2 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı sirke ben beyaz sirke kullandım (siz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler 250 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ4 yemek kaşığı yoğurt3 çay kaşığı tuz2 adet yumurta sarısı(beyazları üzerine)2 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı şeker1 paket kabartma tozu5 su bardağı unVarsa 1 tatlı kaşığı mahlep Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı zeytinyağYarım paket tereyağ (125 gram teremyağ kullandım eritilmeden kullanılacak)2 yumurta (sarıları içine akları üzerine sürülecek )1 tatlı kaşığı mahlep1 çorba kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı sirkeYarım paket kabartma tozu3,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Kandil Simidi Ağızda Dağılan Tanımı İçin Malzemeler 200 gram margarin yada tereyağ2 yumurta 2 akı susamlı için ayrılıcak Sarının bir tanesi içine 1 tanesi üzerine2 çay kaşığı hamur kabartma tozu2 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı sıvı yağ2 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler 250 gram oda sıcaklığında margarin4 yemek kaşığı yoğurt1 fincan zeytin yağı1 paket mahlepli kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 adet yumurtaAlabildiği kadar un Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle oda sıcaklığında beklemiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt