
Mahlepsiz Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket tereyağı yahut margarin
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 kaşık yoğurt
- 2 kaşık şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yumurta sarısı içine beyazı dışına
- 2 kabartma tozu
- Alabildiğine un
- (ben kulak göğsü kıvamında hamur yoğurdum daha kolay hal verebildim).
Mahlepsiz Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve kabartma tozu hariç bütün materyalleri karıştırıyoruz.
- Oda sıcaklığında olması kıymetli.
- Daha sonra yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Kıvamı kulak göğsü üzere olacak, ceviz büyüklüğünde hamurlar kopararak masada rulo halinde yuvarlayarak simit formu veriyoruz.
- Sonra yumurtanın akına batırıp daha sonra susama bulayarak tepsiye diziyoruz.
- Bütün malzemeyi bu halde yapıyoruz.
- Tam 44 tane simit çıktı isteğe bağlı küçük yahut büyük yapabilirsiniz.
- 180 derecede pişirin. Afiyet olsun.