Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağ yahut margarin (eritilmiş ve soğumuş)
- 1 çay bardağı yoğurt (benim ölçü bardağım fotograftaki gibi)
- 1 yumurta beyazı(sarısını üzerine sürmek için ayırdım)
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı sirke (üzüm sirkesi kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 240 ml lik ölçü kaşığımla 2.5 ölçek un
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm malzemeyi karıştırıyorum ve unu yavaş yavaş koyuyorum.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yapıyorum.
- Ceviz büyüklüğünde yada vereceğiniz şekile nazaran hamurdan yumaklar alıyorum.
- Benim hamurumdan 17 beze çıktı.
- Form veriyorum bezelere.
- Yağlı kağıt koyduğum tepsiye dizip üzerine ayırdığım yumurta sarısını sürüyor ve susam ile süslüyorum.
- 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyorum. Afiyetle.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.