
Mahlepli Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 125g tereyağı yahut margarin
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- Maydanoz
- 1 adet yumurta sarısı
Mahlepli Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Yumurta, şeker, tuz, suyumuzu yoğurma kabına alıp güzelce karıştıralım.
- Üzerine unumuzun yarısını, instant mayamız ve mahlebi ekleyip yoğuralım.
- Tereyağımızı da ekleyip kalan unumuzu ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini kapatıp 15 dk dinlendirelim.
- O sırada iç harcımız için kaşar peyniri, beyaz peynir ve maydanozu hazırlayalım.
- Mayalanan hamurumuzu eşit modüllere ayıralım.
- İçine harcımızı koyup kapatalım.
- Üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
- 85 derece fırında 15 dakika kadar tepsi mayası yaptıralım.
- Daha sonra fırını 200 dereceye yükseltip üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun deneyeceklere ????.