
Mahlepli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yada tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tane yumurta (Sarıları üzerine sürmek için)
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- Çörek otu
- 5.5 su bardağı un
Mahlepli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin, sıvı yağ ve diğer malzemeler karıştırma kabına alınarak hamur yoğrulur.
- Hamurdan minik toplar alarak istediğimiz şekli veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu dökülerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.