nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Mahlepli Çatal Çörek Malzemeleri
*1 kg un
*25 gr tuzlu
*50 gr maya
*600 gr margarin
*3 adet yumurta
*50 gr mahlep
*Yarım dere bardağı su
*2 adet yumurta sarısı
*50 gr susam
*50 gr çörek otu
Mahlepli Çatal Çörek Yapılışı
*Margarin ve yumurtayı genişçe bir kabın içerisinde bir araya getirin ve birbirlerine iyice karışana dek karıştırın
*Mayayı bir kaseye koyun ve yarım akarsu bardağı su ile ıslatın
*Ardındaki mayayı yumurta ve margarin karışımının olduğu kaseye ekleyip karıştırın
*Sırasıyla unu, mahlebi ve tuzu koyun Her malzemeyi eklediğinizde kabınızı ayrıntılarıyla karıştırın Bir malzemeyi karıştırmadan öteki malzemeyi eklemeyin
*Hamurunuzu, kıvamını aldığında, 4 eşit parçaya bölün (250 gr)
*Elinizle hamurunuza çatal çörek şeklini verin ve yağlı kağıt üzerinde tepsinizine dizin
*4 adet çatal çöreğinizi hazırladıktan daha sonra, çöreklerinizin üzerini yumurta sarısı ile yağlayın
*Yağlama işleminin ardından bir çatal yardımıyla çöreklerinizin üzerini çizin Böylece o güzel tadına eşlik eden görüntüsünü de sağlamış olursunuz
*Fırına atmadan önce çatal çöreklerinizi yumurta sarısı ile yağlayın ve üzerilerine susam ile çörek otu serpin
*Son olarak 160 derecelik ısı ile 15 dakika fırında pişirin ve sıcak sıcak servis edin
Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2019
*1 kg un
*25 gr tuzlu
*50 gr maya
*600 gr margarin
*3 adet yumurta
*50 gr mahlep
*Yarım dere bardağı su
*2 adet yumurta sarısı
*50 gr susam
*50 gr çörek otu
Mahlepli Çatal Çörek Yapılışı
*Margarin ve yumurtayı genişçe bir kabın içerisinde bir araya getirin ve birbirlerine iyice karışana dek karıştırın
*Mayayı bir kaseye koyun ve yarım akarsu bardağı su ile ıslatın
*Ardındaki mayayı yumurta ve margarin karışımının olduğu kaseye ekleyip karıştırın
*Sırasıyla unu, mahlebi ve tuzu koyun Her malzemeyi eklediğinizde kabınızı ayrıntılarıyla karıştırın Bir malzemeyi karıştırmadan öteki malzemeyi eklemeyin
*Hamurunuzu, kıvamını aldığında, 4 eşit parçaya bölün (250 gr)
*Elinizle hamurunuza çatal çörek şeklini verin ve yağlı kağıt üzerinde tepsinizine dizin
*4 adet çatal çöreğinizi hazırladıktan daha sonra, çöreklerinizin üzerini yumurta sarısı ile yağlayın
*Yağlama işleminin ardından bir çatal yardımıyla çöreklerinizin üzerini çizin Böylece o güzel tadına eşlik eden görüntüsünü de sağlamış olursunuz
*Fırına atmadan önce çatal çöreklerinizi yumurta sarısı ile yağlayın ve üzerilerine susam ile çörek otu serpin
*Son olarak 160 derecelik ısı ile 15 dakika fırında pişirin ve sıcak sıcak servis edin
Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2019