Mahlepli Atıştırmalık Küçük Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 200 gram katı yağ (Oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Sarısı üzerine akı içine.)
- 1,5 tatlı kaşığı mahlep
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı sirke (Ben üzüm sirkesi kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 su bardağı un (3 bardaktan sonra yoğurarak hamurun kıvamına nazaran ekleyin.)
- Susam
- 1 çay kaşığı tuz
Mahlepli Atıştırmalık Küçük Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabartma tozu ve un hariç öteki materyalleri yoğuralım.
- Sonra 3 su bardağı unu ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Yoğurup kalan bir su bardağı unu da denetimli ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Elinizle yuvarlak ve minik biçimler verip tepsiye dizin yağlı kağıda gerek hamur yağlı olduğundan yapışmıyor, sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp ve susam döküp 180 derece fırında 20 dakika pişirelim.
- Sık yerleştirildiğinde dolu bir tepsi kurabiye elde ediyoruz, aralıklı olur ise ikinci tepsiye gereksiniminiz olacaktır. Tıpkı biçimde pişirme sürecini gerçekleştirirsiniz. Ağızda dağılan kıyır kıtır ve bayatlamak bilmeyen bir kurabiye tanımı mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.