
Magnolya (Çilekli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 kaşık tepeleme nişasta
- 3 kaşık tepeleme un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- Yarım paket krema
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilya
- 2 paket robotta çekilmiş petibör bisküvi
- 15 20 adet çilek
- Fındık/ceviz veya antep fıstığı
Magnolya (Çilekli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bismillahirrahmanirrahim. Öncelikle muhallebinizi hazırlamak için süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alıyoruz.
- Sürekli karıştırarak pişiriyoruz üzeri göz göz olunca altını kısıp bir 5 dakika daha pişiriyoruz.
- Pişen muhallebiye önce kremayı ekleyip, iyice çırpıyoruz. Daha sonra toz kremşantiyi ekleyip bir beş dakika daha mikser ile çırpalım.
- Muhallebiniz hazır olunca, önceden çektiğimiz bisküvi ve dilimlediğimiz çilekleri alıp, bir muhallebi, bir bisküvi olacak şekilde sunum yapacağımız kase veya bardağa alalım.
- Son son muhallebi katına çilekleri dizelim ve üstüne bisküvi ve son olarakta antep fıstığını serpiştirelim dolapta en az 2 saat dillendirip afiyetle yiyelim.