teknolojiuzmani
FD Üye
Magnolia Tanımı İçin Gereçler
Muhallebisi için;
- 5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı un
- 100 ml süt kreması
- 1 adet yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 4 adet orta uzunluk muz
- 1 adet nar
- 1 paket bebe bisküvisi ya da yulaflı bisküvi
- 1 su bardağı dövülmüş fındık içi
Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebisi için; vanilya hariç tüm gereçleri tencereye döküp karıştıralım. Kaynayana kadar orta ateşte pişirelim ve kaynayana kadar karıştıralım ki tabanı tutmasın.
- Katılaşıp göz göz olduğu vakit içine vanilyayı katıp, karıştıralım ve vanilyayı soğumaya bırakalım.
- Bisküvi ve fındıkları rondodan geçirelim. Bisküvi ve fındıkları birbirine karıştıralım.
- Kullanacağımız kup ya da kasenin tabanına bisküvi dökelim. Etrafına muz dilimleri dizelim (Fotoğraflarda görebilirsiniz)
- Sonra üzerine muhallebiden dökelim. Üzerine bir kat daha bisküvi ve bir kat daha muhallebi dökelim. Son olarak en üstüne nar taneleri serpiştirelim.
- Buzdolabında 2-3 saat soğuduktan sonra artık servise hazır olacaktır. Afiyet olsun
Meyveleri mevsimine nazaran de seçebilirsiniz (Muz, kivi, çilek, karadut)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.