iltasyazilim
FD Üye
Madımak (Sivas Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*Kuru madımak 3 4 su bardağı kadar
*1 büyük soğan
*200 gr pastırma veya sucuk
*1 yemek kaşığı salça
*3 yemek kaşığı dolusu kalın bulgur
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*1 litre kadar su
Madımak (Sivas Usulü) Tarifi Yapılışı Madımağı önce üstünü aşacak şekilde 15 20 dk haşlıyoruz sonra süzüyoruz sonra pastırma veya sucuğu ince dilimliyoruz sonra 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı koyup soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz Sonra madımağı koyup üzerine salçayı, baharatı ve bulguru koyup üzeri aşana kadar su koyuyoruz yarım saat kadar pişip altını kapatıyoruz güzel bi yemek oluyor afiyet olsun
*Kuru madımak 3 4 su bardağı kadar
*1 büyük soğan
*200 gr pastırma veya sucuk
*1 yemek kaşığı salça
*3 yemek kaşığı dolusu kalın bulgur
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*1 litre kadar su
Madımak (Sivas Usulü) Tarifi Yapılışı Madımağı önce üstünü aşacak şekilde 15 20 dk haşlıyoruz sonra süzüyoruz sonra pastırma veya sucuğu ince dilimliyoruz sonra 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı koyup soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz Sonra madımağı koyup üzerine salçayı, baharatı ve bulguru koyup üzeri aşana kadar su koyuyoruz yarım saat kadar pişip altını kapatıyoruz güzel bi yemek oluyor afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.