Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maden Sulu Kaşarlı Puf Börek

Maden Sulu Kaşarlı Puf Börek
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
maden-sulu-kasarli-puf-borek.jpg

Maden Sulu Kaşarlı Puf Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç harcımız
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gram rendelenmiş beyaz peynir

Maden Sulu Kaşarlı Puf Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kasenin içine maden suyu tuzu su ve kulak göğsü yumuşaklığından biraz sert olucak halde denetimli unu ek edin ve birlikte hamuru 3 dakika yoğurun.
  2. Akabinde hamuru 15 dakika üzeri bir formda dinlendirin.
  3. Akabinde rendelenmiş kaşar peynirini isteğe nazaran beyaz peyniri karıştırarak birlikte karıştırın.
  4. Dinlenmiş hamuru bezelere ayırın her ayırdığınız bezeyi çok hafif unla küçük servis tabağı büyüklüğünde merdaneyle açın.
  5. Akabinde içine kaşar peyniri bırakıp de halinde kapatıp uç kısımlarını bir kesme aparatıyla kesip parmak uçlarınızla bastırarak düzgünce kapatın.
  6. Tüm böbreklerimizi bu formda hazırladıktan sonra derin tavada bol yağda artlı önlü daima böreği maşa yardımı ile sağa sola karıştırma süreci yapar üzere böbreklerimizi orta ateşte pişirelim
  7. Akabinde böreklerimizi kağıt havlu serilmiş servis tabağına dizelim.
  8. Böreklerimizi sıcak sıcak servis edelim afiyet olsun. Not su bardağı ölçüsü 200 ml böreğimiz yağ çekmiyen nefis bir börek çeşididir. İstediğiniz iç materyalle yapabilirsiniz.
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt