elektronikci
FD Üye

Macun Kıvamında Cevizli Portakallı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı (50 gr)
- 1 su bardağı iri kıyım ceviz
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
Macun Kıvamında Cevizli Portakallı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Helvamızın şerbeti için; soğuk süt ve toz şekeri eriyene kadar karıştırıp, kenara alalım. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alarak eritelim.
- Üzerine irmik ve cevizi ekleyip orta ateşte sürekli karıştırıp, rengi dönene kadar kavuralım. Ne kadar çok kavurursanız o kadar lezzetli olur.
- Portakal kabuğunu ilave edip karıştıralım. Ocağımızı kısarak rengi dönen irmiğin üzerine yavaş yavaş soğuk şerbeti ilave edelim.
- Şerbeti çekene kadar sürekli karıştıralım. Sıcak sıcak hemen veya dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.