iltasyazilim
FD Üye
merhaba arkadaşlar ilk önce bu konunun silinmemesini rica ediyorum çünkü bu konuya en iyi cevap verilecek bölümünün burası olduğunu düşünüyorum!
şimdi ben bir deistim yani ALLAH a sonsuz inancım var ancak geçenlerde ateist bir arkadaşımla bir konuda tartıştım bu konuda sizinde görüşlerinizi almak istedim!
konuşma aynen şöyle geçti:
ben deistim dedim kendisine onun ateist olduğunu biliyorum tabi!
bana dediki ALLAH a inanıyosun yani dedi ? bende evet İNANIYORUM dedim
peki sana bir soru dedi ve ben bu soruya cevap bulamadım ! bu soru hakkında herkes düşüncesini yazarsa sevinirim!
bana dediki;
madem ALLAh var ondan daha üstün bir zeka var mıdır dedi? bende yoktur tabikide dedim peki dedi sana sorarım dedi Kuran ALLAH tarafından korunuyor biliyosun dedi evet dedim peki ALLAH neden ilk kitaplarını korumak aklına gelmemiş te son kitapta korumak aklına gelmiş dedi hani ondan üstüne zeka yoktu dedi hani ALLAH herşeyi bilir ve görürdü dedi?
ben tabi bişi diyemedim ancak bişiyler de diyebilmek istiyorum bu konuda!
bu konuyu açmamdaki tek sebep ,sorumun sebebini öğrenmek istememdir!
şimdi ben bir deistim yani ALLAH a sonsuz inancım var ancak geçenlerde ateist bir arkadaşımla bir konuda tartıştım bu konuda sizinde görüşlerinizi almak istedim!
konuşma aynen şöyle geçti:
ben deistim dedim kendisine onun ateist olduğunu biliyorum tabi!
bana dediki ALLAH a inanıyosun yani dedi ? bende evet İNANIYORUM dedim
peki sana bir soru dedi ve ben bu soruya cevap bulamadım ! bu soru hakkında herkes düşüncesini yazarsa sevinirim!
bana dediki;
madem ALLAh var ondan daha üstün bir zeka var mıdır dedi? bende yoktur tabikide dedim peki dedi sana sorarım dedi Kuran ALLAH tarafından korunuyor biliyosun dedi evet dedim peki ALLAH neden ilk kitaplarını korumak aklına gelmemiş te son kitapta korumak aklına gelmiş dedi hani ondan üstüne zeka yoktu dedi hani ALLAH herşeyi bilir ve görürdü dedi?
ben tabi bişi diyemedim ancak bişiyler de diyebilmek istiyorum bu konuda!
bu konuyu açmamdaki tek sebep ,sorumun sebebini öğrenmek istememdir!