iltasyazilim
FD Üye
Lutenitsa Kahvaltılık Sos (Kışlık) Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg kapya biber
*2 kg domates
*1 kg patlıcan
*Yarım kg havuç
*1 su bardağı üzüm sirkesi
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 buçuk yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 baş sarımsak
Lutenitsa Kahvaltılık Sos (Kışlık) Tarifi Yapılışı Domatesler kabukları soyularak küp küp doğranır
Havuçlar rendelenir
Kapya biberler ve patlıcanlar fırın tepsisine koyularak közlenir Fırından çıkan sebzeler ılınınca kabukları soyulur küp küp doğranır, süzgece konur
Sarımsakların kabuğu soyulur ortadan ikiye kesilir
(bütün malzemelerin hazır olması önemli )
Domatesler ve havuçlar tencereye alınır Kaynayınca altı kısılır ve suyunu çekene kadar ara ara karıştırılarak pişirilir
Su çekilince patlıcan, biber ve sarımsak tencereye ilave edilir Yarım saat orta ateşte ara ara karıştırılarak pişirilir ( dibi tutmasın)
Bütün sebzeler blanderdan geçirilir
Sirke, yağ, tuz, şeker ve pul biber ilave edilerek kısık ateşte 5 dk sürekli karıştırılır ve altı kapatılır
(dikkat edin sıçrayabiliyor)
Sıcakken kavanozlara doldurulur, kapakları kapanıp ters çevrilir Bir gece bekletildikten sonra taşansızan yoksa serin ve kuru yerde muhafaza edilir
Afiyet olsun
*3 kg kapya biber
*2 kg domates
*1 kg patlıcan
*Yarım kg havuç
*1 su bardağı üzüm sirkesi
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 buçuk yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 baş sarımsak
Lutenitsa Kahvaltılık Sos (Kışlık) Tarifi Yapılışı Domatesler kabukları soyularak küp küp doğranır
Havuçlar rendelenir
Kapya biberler ve patlıcanlar fırın tepsisine koyularak közlenir Fırından çıkan sebzeler ılınınca kabukları soyulur küp küp doğranır, süzgece konur
Sarımsakların kabuğu soyulur ortadan ikiye kesilir
(bütün malzemelerin hazır olması önemli )
Domatesler ve havuçlar tencereye alınır Kaynayınca altı kısılır ve suyunu çekene kadar ara ara karıştırılarak pişirilir
Su çekilince patlıcan, biber ve sarımsak tencereye ilave edilir Yarım saat orta ateşte ara ara karıştırılarak pişirilir ( dibi tutmasın)
Bütün sebzeler blanderdan geçirilir
Sirke, yağ, tuz, şeker ve pul biber ilave edilerek kısık ateşte 5 dk sürekli karıştırılır ve altı kapatılır
(dikkat edin sıçrayabiliyor)
Sıcakken kavanozlara doldurulur, kapakları kapanıp ters çevrilir Bir gece bekletildikten sonra taşansızan yoksa serin ve kuru yerde muhafaza edilir
Afiyet olsun