Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lütenitsa Bulgaristan Salçası

Lütenitsa Bulgaristan Salçası
0
112

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Lütenitsa Bulgaristan Salçası Tarifi İçin Malzemeler

*10 kilo domates
*5 kilo kırmızı etli biber
*2 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı tuz
*3 çorba kaşığı karabiber
*5 çorba kaşığı çibritsa (mercimek otu)
*(acı isteyen damak tadına göre pul biber ekleyecek)ya da (10 tane acı sivri biber)

Lütenitsa Bulgaristan Salçası Tarifi Yapılışı Biberler ateş yakılıp közlenir ya da evde tüp üzerinde ateşte veya fırında da közlenebilir Bu işlem bittikten sonra biberler soyulur Domateste ayrı bir kapta su da bekletilip soyulacak 4 e bölünecek Daha sonra olduğu gibi salçayı yapacağınız tencereye bütün malzemeyi koyup kaynatmaya başlıyorsunuz Su asla konmayacak zaten domates suyunu salacak O şekilde 40 dakika kaynayacak Sonra ateşten alınıp yarım saat bekletilecek Daha sonra biraz soğuyunca blender dan geçilecek Malzeme püre şeklinde olacak
Ayrıyetten ayrı bir derin tavaya 2 su bardağı sıvı yağ koyulacak Yağı iyice kızdır Fokur fokur olacak Daha sonra boşalttığımız tencereye kızgın yağ dökülecek Blender dan geçirdiğimiz salçayı yağın üzerine dökeceğiz ve karıştıracağız, kaynamaya başlayınca 1 su bardağı tuzu ekleyeceğiz 3 çorba kaşığı karabiberi de ekleyip 1 saat pişireceğiz (koyulaşıncaya kadar)
Salçanın altını kapatmaya yakın göçmenler bilir cibritsa deriz Türkçesi mercimek otu 5 çorba kaşığı eklenecek
Sıcağı sıcağına kavanozlar doldurulup kapatılacak
Daha sonra 2 saat aradan geçtikten sonra kavanozlar büyük bir tencerede yarım saat kaynatılacak
Afiyet olsun Pişman olmayacaksınızz Geleneksel salçamızzdır ;)
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt