iltasyazilim
FD Üye
Lutenitsa (Ajvar) Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler
*56 Tane İri Kapya Biber
*45 Tane Patlıcan
*56 Tane İri Domates
*56 Tane Sarımsak
*2 Tane Havuç
*12 Su bardağı Zeytin Yağı
*1 Çay bardağı üzüm sirkesi
*1 Çay kaşığı Şeker
*1 Çay kaşığı Tuz ( damak tadınıza göre ben az tuzlu severim )
Lutenitsa (Ajvar) Kahvaltılık Sos Tarifi Yapılışı
Biber, Patlıcan ve Havuçları güzelce yıkayıp yağlı kağıt serilmiş tepside fırınladım 200 derecede ortalama 45 dk Közlendiler
Bir yandan domatesleri rendeleyip saldığı suyu hafif çekecek kadar tencerede kaynattım
Közlenen malzemelerimi temiz poşetlere alarak terlemelerini sağladım Böylece fazla suyu çıktı ve daha kolay soyuldular
Soyduğum malzemelerimi mutfak robotunda çekmek üzere hazırladım Üzerine önce sen ayıkladığım sarımsağımı ekleyerek birkaç dk Çektim Üzerine pişmiş olan domateslerimi ekleyip birkaç dk Daha robotta çektim Çekilen karışımı tencereye alıp yarım saat kadar karıştırarak suyunu çektirdim Karıştırmak önemli çünkü Patlıcan dibine yapışsın istemiyoruz Çok fazla dışarıya sıçrayabilir dikkatli olun!!!!
Gelelim sosuna sirke ile şekeri birbiriyle iyice karıştırın Üzerine zeytin yağını ekleyip kapatmak üzere olduğum sos karışımına ekleyip 12 dk daha pişirip hemen kapatıyoruz
Kavanozlara sıcakken doldurup kapaklarını iyice kapatıp ters şekilde kenara soğumaya bırakıyoruz Üzerine birşeyler daha örtüp yavaş yavaş soğuyabilirsiniz Bir gece bekleten soslarınızı istediğiniz zaman tüketebilirsiniz Biz hemen ertesi sabah biraz kalan malzemeden tüketmeye başladık İçine ceviz ve fındık kırığı ayrıca isteğe göre acı eklenip sıcak kızarmış ekmekle tüketebilirsiniz
Afiyet olsun
*56 Tane İri Kapya Biber
*45 Tane Patlıcan
*56 Tane İri Domates
*56 Tane Sarımsak
*2 Tane Havuç
*12 Su bardağı Zeytin Yağı
*1 Çay bardağı üzüm sirkesi
*1 Çay kaşığı Şeker
*1 Çay kaşığı Tuz ( damak tadınıza göre ben az tuzlu severim )
Lutenitsa (Ajvar) Kahvaltılık Sos Tarifi Yapılışı
Biber, Patlıcan ve Havuçları güzelce yıkayıp yağlı kağıt serilmiş tepside fırınladım 200 derecede ortalama 45 dk Közlendiler
Bir yandan domatesleri rendeleyip saldığı suyu hafif çekecek kadar tencerede kaynattım
Közlenen malzemelerimi temiz poşetlere alarak terlemelerini sağladım Böylece fazla suyu çıktı ve daha kolay soyuldular
Soyduğum malzemelerimi mutfak robotunda çekmek üzere hazırladım Üzerine önce sen ayıkladığım sarımsağımı ekleyerek birkaç dk Çektim Üzerine pişmiş olan domateslerimi ekleyip birkaç dk Daha robotta çektim Çekilen karışımı tencereye alıp yarım saat kadar karıştırarak suyunu çektirdim Karıştırmak önemli çünkü Patlıcan dibine yapışsın istemiyoruz Çok fazla dışarıya sıçrayabilir dikkatli olun!!!!
Gelelim sosuna sirke ile şekeri birbiriyle iyice karıştırın Üzerine zeytin yağını ekleyip kapatmak üzere olduğum sos karışımına ekleyip 12 dk daha pişirip hemen kapatıyoruz
Kavanozlara sıcakken doldurup kapaklarını iyice kapatıp ters şekilde kenara soğumaya bırakıyoruz Üzerine birşeyler daha örtüp yavaş yavaş soğuyabilirsiniz Bir gece bekleten soslarınızı istediğiniz zaman tüketebilirsiniz Biz hemen ertesi sabah biraz kalan malzemeden tüketmeye başladık İçine ceviz ve fındık kırığı ayrıca isteğe göre acı eklenip sıcak kızarmış ekmekle tüketebilirsiniz
Afiyet olsun