iltasyazilim
FD Üye
louis pasteur kimdir
louis pasteur 1822 yılında Fransa'nın Dole şehrinde doğdu 1846'da École Normale Supérieure'ün fen bölümünü bitirdi 1847'de fizik ve kimya dalında doktora derecesini bölge Pasteur, bu yıllarda izomerlik, kristal yapı ve optik faaliyet konularındaki çalışmalarıyla adını duyurmayı başardı 1848'de Strasbourg Fen Fakültesi'nde yardımcı kimya profesörlüğüne yükseltildi 1854'te Lille Fen Fakültesi'nde kimya profesörlüğüne ve Ecole Normale'de kurulmasını istediği araştırma laboratuarının yöneticiliğine getirildi Bu laboratuarda, 1871'de şarbon, tavuk kolerası ve kuduz gibi virütik hastalıklar, bağışıklık mekanizması ve aşı hazırlama teknikleri üzerinde çalışmaya başlayan Pasteur, kuduz köpekler üzerindeki incelemelerini daha güvenli bir ortamda yapabilmek için 1885'te eski bir imparatorluk şatosunu uygun olarak düzenleyerek, Pasteur Enstitüsü'nün çekirdeğini oluşturdu
Pasteur, Strasberg'li Marie Laurent ile evlendi Marie'nin eşini, araştırmalarını her şeyin üzerinde tutması için özendirmesi sayesinde Pasteur laboratuar çalışmaları üstünde yoğunlaşabiliyor ve işine gereken zamanı ve önemi verebiliyordu 1895 yılında Fransa'da öldü
louis pasteur neyi buldu
Kuduz Aşısı
Joseph Meister adlı bir çocuk kuduz bir köpek göre on dört yerinden ısırıldığında, anne ve babası çocuğu Louis Pasteur'e getirdiler Bu bilim insanı daha önce sadece hayvanların üzerinde denemiş olan kuduz aşısını çocuğa uygulamakta tereddüt etti Pasteur bunu ama, kendisine gelen iki doktorun, çocuğun kuduz hastalığından her durumda öleceğini ve başarılı olursa yöntemin kuduz hastalığına bir tedavi olabileceğini söylemesinden sonra denemeye karar verdi Aşının başarılı olması bu öldürücü hastalığın önlenmesi ve aşıların geliştirilmesi için büyük bir adım oldu
Pastörizasyon
Pasteur'ün, özellikle mayalanma olayında ve bulaşıcı hastalıklarda mikroorganizmaların sorumluluk sahibi olduğunu kanıtlaması, kendiliğinden türeme teorisini çürütmesi, şarap, bira, süt, meyve suyu gibi mayalanabilir sıvıların uzun zaman bozulmadan saklanabilmelerini karşılayan pastörizasyonadlı konserve yönteminin gelişmesini sağladı
Bu yöntemde, sütü 63 °C'de otuz dakika süreyle ısıtmak ve sonra süratli bir biçimde soğuttuktan sonradan sütü kapalı ve sterilize edilmiş şişelere belirlemek gerekiyordu Buna aynı bir yöntem (UHT) sütü dezenfekte etmek için günümüzde de kullanılmaktadır *
louis pasteur 1822 yılında Fransa'nın Dole şehrinde doğdu 1846'da École Normale Supérieure'ün fen bölümünü bitirdi 1847'de fizik ve kimya dalında doktora derecesini bölge Pasteur, bu yıllarda izomerlik, kristal yapı ve optik faaliyet konularındaki çalışmalarıyla adını duyurmayı başardı 1848'de Strasbourg Fen Fakültesi'nde yardımcı kimya profesörlüğüne yükseltildi 1854'te Lille Fen Fakültesi'nde kimya profesörlüğüne ve Ecole Normale'de kurulmasını istediği araştırma laboratuarının yöneticiliğine getirildi Bu laboratuarda, 1871'de şarbon, tavuk kolerası ve kuduz gibi virütik hastalıklar, bağışıklık mekanizması ve aşı hazırlama teknikleri üzerinde çalışmaya başlayan Pasteur, kuduz köpekler üzerindeki incelemelerini daha güvenli bir ortamda yapabilmek için 1885'te eski bir imparatorluk şatosunu uygun olarak düzenleyerek, Pasteur Enstitüsü'nün çekirdeğini oluşturdu
Pasteur, Strasberg'li Marie Laurent ile evlendi Marie'nin eşini, araştırmalarını her şeyin üzerinde tutması için özendirmesi sayesinde Pasteur laboratuar çalışmaları üstünde yoğunlaşabiliyor ve işine gereken zamanı ve önemi verebiliyordu 1895 yılında Fransa'da öldü
louis pasteur neyi buldu
Kuduz Aşısı
Joseph Meister adlı bir çocuk kuduz bir köpek göre on dört yerinden ısırıldığında, anne ve babası çocuğu Louis Pasteur'e getirdiler Bu bilim insanı daha önce sadece hayvanların üzerinde denemiş olan kuduz aşısını çocuğa uygulamakta tereddüt etti Pasteur bunu ama, kendisine gelen iki doktorun, çocuğun kuduz hastalığından her durumda öleceğini ve başarılı olursa yöntemin kuduz hastalığına bir tedavi olabileceğini söylemesinden sonra denemeye karar verdi Aşının başarılı olması bu öldürücü hastalığın önlenmesi ve aşıların geliştirilmesi için büyük bir adım oldu
Pastörizasyon
Pasteur'ün, özellikle mayalanma olayında ve bulaşıcı hastalıklarda mikroorganizmaların sorumluluk sahibi olduğunu kanıtlaması, kendiliğinden türeme teorisini çürütmesi, şarap, bira, süt, meyve suyu gibi mayalanabilir sıvıların uzun zaman bozulmadan saklanabilmelerini karşılayan pastörizasyonadlı konserve yönteminin gelişmesini sağladı
Bu yöntemde, sütü 63 °C'de otuz dakika süreyle ısıtmak ve sonra süratli bir biçimde soğuttuktan sonradan sütü kapalı ve sterilize edilmiş şişelere belirlemek gerekiyordu Buna aynı bir yöntem (UHT) sütü dezenfekte etmek için günümüzde de kullanılmaktadır *