iltasyazilim
FD Üye
Lorlu Kıvırma Börek Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet yufka
Sosu için;
*200 gr lor
*3 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*Tuz
*1 yemek kaşığı tereyağ
Lorlu Kıvırma Börek Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı günler dilerim Aşure günümüz mübarek olsun inşallah Rumeli mutfağından anneannemden öğrendiğim bir tarif vermek istiyorum Tepsimizin altını yağlıyoruz Yufkaları uzunlamasına büzdürüp tepsimize kenarlardan ortaya arada boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz Resimlerde daha kolay anlaşılır şekilde var Sosu için yoğurt, yumurta, lor, tuz ve sıvı yağ karıştırılıp tüm yufkanın üzerine yayılır Böreğin üzerine 45 ayrı yerine margarin ya da tereyağı konularak önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirilir İlk sıcağı çıkınca servis edilir Afiyet olsun
*5 adet yufka
Sosu için;
*200 gr lor
*3 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*Tuz
*1 yemek kaşığı tereyağ
Lorlu Kıvırma Börek Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı günler dilerim Aşure günümüz mübarek olsun inşallah Rumeli mutfağından anneannemden öğrendiğim bir tarif vermek istiyorum Tepsimizin altını yağlıyoruz Yufkaları uzunlamasına büzdürüp tepsimize kenarlardan ortaya arada boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz Resimlerde daha kolay anlaşılır şekilde var Sosu için yoğurt, yumurta, lor, tuz ve sıvı yağ karıştırılıp tüm yufkanın üzerine yayılır Böreğin üzerine 45 ayrı yerine margarin ya da tereyağı konularak önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirilir İlk sıcağı çıkınca servis edilir Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.