
Lorlu Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 4 adet soğan
- 1 kase lor peyniri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 adet yufka
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çok az su
Lorlu Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ıspanakları yıkayıp suda bekletin, ardından soğanları doğrayın, yağda kavurun.
- Üzerine salça ve yıkayıp süzdüğümüz ıspanakları sıcak suda da yumuşatalım.
- Ardından suyunu süzelim, kavrulan soğanlara ilave edip, üzerine tuz ve pul biberi ekleyin altını kapatın.
- Sonra yağlı kağıt serili tepsiye bir kat yufka katın her katın arasına harcını döküp, devam edin.
- Üzerine yoğurt sosunu döküp, fırında 200 derece de 40 dakika pişirin şimdiden afiyet olsun.