iltasyazilim
FD Üye
1Malzemeler
Börek İçi ;
*1 demet maydanoz
*78 adet yeşil soğan
*Az tuzlu lor peyniri
**yemek kaşığı salça
*2 tatlı kaşığı kırmızı biber
*4 büyük yemek kaşığı sıvı yağ
Hamuru ;
*3 orta boy kase un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar su
*
Lorlu Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle börek içimizi hazırlıyoruz, sıvı yağı derin bir tavaya ekleyelim, yağ ısınmaya başlayınca doğradığımız yeşil soğanı ekleyelim ,bir iki hafif soteledikten sonra maydanozu, lor peynirini salçayı ve toz kırmızı biberi ekleyelim iyice karıştıralım ve altını kapatalım İçimizi çok fazla pişirmeliyiz tamamen solmamalı yeşillikleri
Soğuması için bir kenara alalım Hamurumuzun malzemelerini hamur yoğurmak için derin bir kaba alalım ve yavaş yavaş su ekleyerek yoğuralım Hamur elimizden kurtulduktan sonra biraz dinlenmesi için bir köşeye alalım Hamur 510 dk dinlendikten sonra ne küçük ne çok büyük bazılar yapalım ve oval şekilde pişireceğiniz tavanın ve sacın büyüklüğüne göre bazılarımızı açalım ve yarısına iç harcı sıvayıp böreğimizi kapatıp yarım ay şekli verelim Börekleri kurumadan ısınmış teflon tava veya sacın üzerinde pişirelim Afiyet olsun
*
Börek İçi ;
*1 demet maydanoz
*78 adet yeşil soğan
*Az tuzlu lor peyniri
**yemek kaşığı salça
*2 tatlı kaşığı kırmızı biber
*4 büyük yemek kaşığı sıvı yağ
Hamuru ;
*3 orta boy kase un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar su
*
Lorlu Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle börek içimizi hazırlıyoruz, sıvı yağı derin bir tavaya ekleyelim, yağ ısınmaya başlayınca doğradığımız yeşil soğanı ekleyelim ,bir iki hafif soteledikten sonra maydanozu, lor peynirini salçayı ve toz kırmızı biberi ekleyelim iyice karıştıralım ve altını kapatalım İçimizi çok fazla pişirmeliyiz tamamen solmamalı yeşillikleri
Soğuması için bir kenara alalım Hamurumuzun malzemelerini hamur yoğurmak için derin bir kaba alalım ve yavaş yavaş su ekleyerek yoğuralım Hamur elimizden kurtulduktan sonra biraz dinlenmesi için bir köşeye alalım Hamur 510 dk dinlendikten sonra ne küçük ne çok büyük bazılar yapalım ve oval şekilde pişireceğiniz tavanın ve sacın büyüklüğüne göre bazılarımızı açalım ve yarısına iç harcı sıvayıp böreğimizi kapatıp yarım ay şekli verelim Börekleri kurumadan ısınmış teflon tava veya sacın üzerinde pişirelim Afiyet olsun
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.