Lor Peynirli Kaygana Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 10 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın normal koyalım)
- 1 çay kaşığı tuz
- İstenilen miktarda lor peyniri veya beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam maydanoz veya dereotu
Lor Peynirli Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak süt ve yumurtayı karıştırma kabımıza alalım ve güzelce çırpalım.
- İçerisine peyniri ekleyip karıştırın.
- Un tuz karbonat ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Tavamızı ocağa alalım.
- Tereyağını eritip hazırlamış olduğumuz harcı içerisinde dökelim.
oğlum maydanozu sevmediği için ben tavaya harcımı döktüm zaman bir tarafına maydanozu ekleyip çok hafif üstünü karıştırdım arzu eden karışma direkt olarak karıştırabilir????.
- Kısık ateşte kapağı kapalı olarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim.
sağa sola gezdirerek pişirmemiz gerekir.
yoksa sabit bıraktığımız zaman yanabilir.Dikkat etmemiz gerekiyor ????.
- Yaklaşık 10 – 15 dakika kontrollü pişirelim.
- Daha sonra üzerine çok hafif sıvı yağ gezdirerek bir tabakla veya kendi kapağı ile ters çevirerek diğer tarafında kızartalım.
- Daha sonra servis tabağına alarak sunumu yapabilirsiniz.Afiyet olsun????????.
karbonatın tadından rahatsız olan varsa aynı miktarda kabartma tozu eklesin.
koyu kek hamuru kıvamında olacak ????.