Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lor Peynirli Bazlama

Lor Peynirli Bazlama
0
103

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
lor-peynirli-bazlama.jpg

Lor Peynirli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
İc harcı için;
  • Hafif tuzlu lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı

Lor Peynirli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce hamurunu hazırlamak için ılık su,ılık süt ve şekerle birlikte mayayı eritiyoruz.
  2. Sonra tuz,yumurta, yağı ek edip karıştırıyoruz.
  3. Azar azar unu ek edip hamurumuzu yoğuruyoruz.
  4. Hamurumuzu yoğurduktan ve 30 dk mayalandırdıktan sonra 5 beze haline getiriyoruz.
  5. Sonra lor peynirimizi elimizde kar topu üzere 5 adet top yapıyoruz, bezeye elimizle bastırarak biraz açıyoruz.
  6. Bu lor topunu elimizle açtığımız hamurun ortasına koyuyoruz ve bohça üzere büküyoruz.
  7. Yaptığımız içli hamur topumuzu oklavayla istediğiniz büyüklükte açıyoruz.
  8. Tavada çok kısık olmayan ateşde alt üst çevirerek pişiriyoruz.
  9. Pişirdiğimiz lor peynirli bazlamamızı isteğe bağlı soğumadan tereyağıyla yağlıyoruz. ( tereyağıyla hoş oluyor).Yapan herkese afiyet olsun.

Lor Peynirli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Lor Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler 250 gram tereyağ2 su bardağı ılık su2 adet yumurta akı (Sarıları üzerine)1 yemek kaşığı şeker1.5 tatlı kaşığı tuz1 paket maya1 kg un 7 su bardağı İçi için 1 kase lor peyniri1 tutam maydanoz1 çay kaşığı tuz Üzeri için 2 yumurta sarısı1 tatlı kaşığı süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Lor Peynirli Poğaça Tanımı İçin Materyaller 100 gram tereyağ (Veya margarin / oda sıcaklığında)1 çay bardağı süt (Oda sıcaklığında)1 tatlı kaşığı tuz (Silme)1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta + 1 adet yumurta sarısı1 paket instant maya1,5 yemek kaşığı şeker1 su bardağı tam buğday unuAldığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Lor Peynirli Acılı Pide Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 1 su bardağı süt3 su bardağı su1 paket maya1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı zeytinyağıUn İç harcı için 3 adet kuru soğan500 gram lor peyniri1 maydanozTuzKarabiberPul biberKimyon Lor Peynirli Acılı Pide Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
178
Peynirli Küçük Bazlama Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 300 ml ılık su1 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzUn (yaklaşık 500 gram)Yarım yaş maya yahut 1 paket kuru maya Peynirli harcı için: 1 çorba kasesi beyaz peynir1 su bardağı rende kaşar2 adet yumurtaMaydanoz Peynirli Küçük Bazlama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Kahvaltılık Kaşarlı Bazlama Tanımı İçin Gereçler 1,5 su bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı kuru maya1 çay kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı kaşar peyniri (İstediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)Aldığı kadar un Kahvaltılık Kaşarlı Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,505Konular
982,727Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt