nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Lolaz nasıl yapılır
Lolazlı pilav denince akla ilk gelen şehrimiz Gaziantep'ten başka biri değildir Gaziantep'e has bir yemek yemek olan Lolazlı Pilav için zorunlu malzemeleri verelim önce
500 gr lolaz (börülce) 250 gr pilavlık bulgur 1 su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 yemek yemek kaşığı domates salçası Tuzlu
Börülce olarak bildiğimiz Lolaz yıkanır, bir tencereye konur, üzerini kaplayacak dek su ek edilir (Su lolazı pişirecek değin olmalıdır) Lolazlar piştikten daha sonra pilavı pişirecek değin sıcak su ve tuz ek edilir Sonra salçası konulur bir taşım kaynatıldıktan daha sonra pişmesi beklenir ve piştikten daha sonra karabiber ve kırmızıbiber eklenir Yağ bir tavada ısıtılır ve pilavın üstüne dökülür Onbeş dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır *
Lolazlı pilav denince akla ilk gelen şehrimiz Gaziantep'ten başka biri değildir Gaziantep'e has bir yemek yemek olan Lolazlı Pilav için zorunlu malzemeleri verelim önce
500 gr lolaz (börülce) 250 gr pilavlık bulgur 1 su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 yemek yemek kaşığı domates salçası Tuzlu
Börülce olarak bildiğimiz Lolaz yıkanır, bir tencereye konur, üzerini kaplayacak dek su ek edilir (Su lolazı pişirecek değin olmalıdır) Lolazlar piştikten daha sonra pilavı pişirecek değin sıcak su ve tuz ek edilir Sonra salçası konulur bir taşım kaynatıldıktan daha sonra pişmesi beklenir ve piştikten daha sonra karabiber ve kırmızıbiber eklenir Yağ bir tavada ısıtılır ve pilavın üstüne dökülür Onbeş dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır *