Lokum Kuzu Pirzola Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet kuzu pirzola
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Dolu dolu 1 yemek kaşığı kekik
- Tuz
- 1 adet domates
- Soğan ,sarımsak
Lokum Kuzu Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirzolayı sıvı yağ ve tuz ,kekik harcın içinde ne kadar bekletirseniz o kadar lezzetlenir.
- Ben bir gün evvelden hazırlayıp buzdolabında koruma ettim.
- Fırın ısınız birinci 45 dakika için 180° ye ayarlansın bile.
- O esnada istediğiniz sebzeyi kullanabilme kaidesiyle hazırlıklara başlayalım.
- Etimizi tepsimize alalım ve ben 4-5 diş sarımsak, soğan ve bir domates küçültüp ortalarına yerleştirdim.
- Üzerini alu folio ile kapatıp birinci 45 dakikası için verdim fırına.
- Akabinde ısıyı 200° alıp bir 15 dakika da üzerinin kızarması için folio yu açıp pişirme tavsiyesindeyim.
Afiyetler olsun.
Lokum Kuzu Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.