Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lokum Kıvamında Soğan Dolması

Lokum Kıvamında Soğan Dolması
0
47

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
lokum-kivaminda-sogan-dolmasi.jpg

Lokum Kıvamında Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet büyük boy soğan
İç malzemesi;
  • 200 gram kıyma
  • 1.5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 klasik kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 ‘er çay kaşığı karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon
  • Tuz
Üzeri için sosu;
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı

Lokum Kıvamında Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye kaynaması için yeterli miktarda su ekleyip kaynamaya bırakalım.
  2. Soğanların kabuğunu soyup yıkayarak diklemesine soğanların ortasını geçmeyecek kadar keselim.
  3. Kaynayan suyun içine soğanları atıp 15 dakika kadar haşlayalım.
  4. Yumuşaması yeterli soğanları kestiğimiz yerden açılma yapmaya başlayacak.
  5. Haşlanmış soğanları alıp soğuk sudan geçirerek yaprak yaprak ayıralım.
  6. Bu aşamada kendiliğinden çıkan soğan zarını alabilirsiniz.
  7. Soğanların ortasındaki cücük kısımlarını bıçakla bölerek yapışmaması için tencerenin dibine koyalım.
  8. İç harcımız için pirinçi yıkayıp süzerek tüm iç malzemeyi birleştirip yoğuralım.
  9. Harcımızı kaşık yardımıyla soğanın en baş kısmına koyup rulo şeklinde saralım.
  10. Dolmaları bu şekilde sarıp tencereye dizelim.
  11. Sosu için sıcak suyun içine salçayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Yağını tuzunu ekleyip karıştırıp dolmaların üzerine gezdirelim.
  12. Dolmaların üzerine bir servis tabağı kapatıp tencereyi ocağa alalım.
  13. Kaynamaya başlayınca ocağı kısarak kısık ateşte dolmaları pişirelim.
  14. Arada suyunu kontrol ederek gerekirse ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Lokum Kıvamında Soğan Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt