
Lokum Üzere Terbiyeli Kavurma Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo gram kuşbaşı ( dana yahut kuzu )
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 3,4 tane yeşil biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3,4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, kekik
- (baharatları dileğe nazaran kullanın )
- ( kuşbaşı et yumuşak pişen tarafından olsun )
- Yoğurdun sulu tarafından 3- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ ( yoksa sıvı yağ )
Lokum Üzere Terbiyeli Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel eti bir kabın içine alalım .
- Üzerine yoğurt ve zeytin yağını koyup karıştıralım ,buzdolabın da 2- 3 saat bekletelim ki hoş terbiye olsun.
- Etimiz terbiye oldu artık tavamızı ocağa koyalım.
- Ocak tam açık olacak tavanız çok hoş ısınsın.
- Sıvı yağı tavaya koyalım, etimizi koyup hoş mühürleyelim.
- Etleri karıştıralım ki her yeri mühürlensin .
- Etler bu kademede biraz su salıyor salsın .
- Ocak tam açık karıştıralım ortada, etler suyunu çekecek.
- Hoş cızırdayana kadar kavuralım .
- 2 yemek kaşığı tereyağını ek edelim.
- İrice doğradığımız sarımsağı ve soğanları ek edip soğanlar yumuşayana kadar biraz daha kavuralım.
- Doğramış olduğumuz biberleri ek edip birkaç çeşit daha kavuralım.
- Tuzunu, baharatlarını ek edelim ocaktan alalım.
Tanımımı deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????????????.