
Lokum Gibi Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 paket yaş maya
- 2 su bardağı süt
- 2 yumurta beyazı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Bir tutam tuz
- Aldığı kadar un
- Beyaz peynir
- Kaşar peynir
- Yumurta sarısı
- Birkaç damla sıvı yağ
- Çörekotu
- Not: dilerseniz iç harcı koyamadanda yapabilirsiniz. çok lezzetli oluyor. ya da farklı bir iç harcı ile de yapabilirsiniz. kolay gelsin
Lokum Gibi Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütümü elimizi yakmayacak çok da ılık olmayacak şekilde ısıtalım.
- Mayamızı yoğurma kabımıza alalım ve üzerine ısıtmış olduğumuz sütü ilave edelim. Ve mayamızın gelmesi için10dk beklenilse yeterli.
- 2 yemek kaşığı şekeri, tuzu ve sıvı yağı katalım.
- Daha sonra kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar kontrollü şekilde unumuzu katalım ve yoğuralım. Ben 1 saat hamur kendine gelsin diye bekledim.
- Hamur kabardıktan sonra yumuşamış tereyağını hamurumuza yedirelim ve tekrar yoğurup bezelere ayıralım.
- Bu bezeleri ben masaya koyup açtım ama siz elinize birazcık bastırıp iç harcını koyun öbür türlü harç tam orta kısımda kalmadı.
- İç harcını yerleştirip kapattıktan sonra tepsimize alalım.
- Tepside de mayalanacak.
- Sonrada üzerine yumurta sarısına çok az bir kaç sıvı yağ damlatarak poğaçalarımızın üzerine sürelim.
- Çörek otunu serpiştirelim.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırına verelim ve üzeri kızana kadar pişirelim. ( altlarınıda kontrol etmeyi unutmayınız????) ( ben fanlı alt-üst ayarda pişirdim bilginize…) o kadar puf puf kabaran ve hemen bayatlamayan bir poğaça ki yemelere doyamayacaksınız. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun????????????.