Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lokum Gibi Enginar

Lokum Gibi Enginar
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
lokum-gibi-enginar-2.jpg

Lokum Üzere Enginar Tanımı İçin Gereçler

  • 5 çanak enginar
  • 1 limon ve kabuğu
  • 1 bağ taze soğan
  • 1 bağ dereotu
  • 1 avuç nane
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Su

Lokum Üzere Enginar Tanımı Yapılışı

  1. Enginarlar 4 e bölünür tencereye üstünü geçene kadar su, zeytinyağ, tuz, limon suyu ve kabuklarıyla evvel harlı sonra kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakılır. Öte yandan taze soğan doğranır.
  2. Pişen enginara evvel taze soğanın beyaz kısmı sonra kalanı eklenip karıştırarak pişirilir şayet suyu azaldıysa bu kademede su ekleyin.
  3. Sonra pişince bıçak testi ile enginarların piştiği anlaşılır ve altı kapanır üzerine kıyılmış dereotu ve nane yaprakları konur bir çeşit karıştırılıp kapağı kapatılır kendi nemiyle aroma vermesi beklenir.
  4. Ilıkken servis tabağına alınır zeytinyağ gezdirilir şimdiden afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,789Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt