Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lokum Arnavut Ciğeri

Lokum Arnavut Ciğeri

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Lokum Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana ciğer
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz silme
  • 1 çay kaşığı ucu ile karbonat
  • Kimyon
  • Pul biber kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Patates
  • Soğan
  • Maydanoz

Lokum Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Zarı temizlenmiş ciğer kuşbaşı doğranır (Kasabınız hazırlayabilir) 1 su bardağı süt eklenir ve üzeri kapatılarak buzdolabında en az 2-3 saat marine edilir.
  2. Marine edilmiş ciğer süzgece alınır ve süt büsbütün süzülür. ➡️ Ciğeri asla yıkamayın. Su ciğeri sertleştirir. Süt ile marine edilen ciğerde koku olmaz ve yerken hiç ağır gelmez.
  3. Bir kaba un ,tuz ve karbonat eklenir, güzelce karıştırılır. Ciğerin tamamı bir kaç kısma ayrılır ve kızartma öncesi unlanır. Hepsini tek seferde unlamıyoruz.
  4. Unlanan ciğer elenerek üzerindeki fazlalıklar alınır. Kızgın yağa atılır ve birkaç dakika sonra karıştırılarak kızartılır. ➡️kızartma sürecini uzun tutmayın aksi halde sertleşir. 30 saniye kadar kâfi olacaktır. Yeniden de denetimli hareket edin. !!!!!➡️➡️
  5. En değerli püf noktası ise kızartılan ciğerlerin üzerinin açık kalmaması. Kızarttığımız ciğerleri tencereye alın çabucak kapağını kapatın.
  6. Kızartma süreci bitince üzerine baharatları ekleyip harmanlayın ve servis esnasına kadar kapağı kapalı tutun.
  7. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Soğanı ince ince piyazlık doğrayıp, kıyılmış maydanoz ve sumak ile karıştırıp hazırlayın servis tabağının ortasına ciğerleri alıp kenarlarını patates ve soğanla süsleyerek hazırlayın. Lokum kıvamında ciğerin tadına varın☺️ afiyet olsun ????❤️
Lokum Arnavut Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler 400 gram ciğerYarım su bardağı un2 yemek kaşığı zeytinyağTuz3 adet patates (Boyutuna göre) Soğan salatası için️ 1 adet kuru soğanBir tutam maydanozSumakKızartmak için sıvı yağ Üzerine 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber1 yemek kaşığı tereyağ Lokum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Arnavut Ciğeri (Yemeyeni Bile Bağımlı Yapar) Tanımı İçin Materyaller 2 orta uzunluk patatesDana ciğeri 500 gram ben kurban ciğerini kullandımYarım su bardağı unTuz, kırmızı toz biber, kekikKızartmak için sıvı yağ Soğan salatası; 2 orta uzunluk soğan1 domatesTuz,sumak, pulbiber ,zeytinyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Lokum Üzere Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler 1 kg dana ciğer1 su bardağı unKızartmak için gereğince sıvı yağTuz ,kırmızı toz biber ,kimyon4 tane orta uzunluk patates2 tane kuru soğan1 tatlı kaşığı sumakBir kaç kol maydanoz ve lavaş ekmeği Lokum Üzere Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler 600 gram dana ciğer1 çay bardağı süt (100 ml)2 adet patates1 adet soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı sumak3-4 dal maydanoz1 su bardağından biraz eksik un (100 gram)1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biberYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Sevmeyenlere Ciğeri Yedirten Tarif Tarifi İçin Malzemeler 500 gr dana ciğer3 yemek kaşığı unTuzPul biberKarabiberKimyonKekik Soğan salatası için; 2 tane kuru soğanYarım demet kadar maydanoz1 tatlı kaşığı kadar sumak1 çimdik tuz3 tane patates Kızartmak için Yarım litre...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt