iltasyazilim
FD Üye
*
Lokmalık Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram margarin
*Yarım su bardağı süt
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
*1 çay kaşığı karbonat
*Aldığı kadar un
Şerbeti :
*4 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*Çeyrek limonun suyu
Üzerine :
*Dövülmüş antep fıstığı
Lokmalık Tatlı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğutalım Tavaya margarini alıp eritin Ardından derin bir kaseye alıp içine sütü ve diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurdan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayıp ortasına parmakla bastırıp dizelim Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim Fırından çıkan sıcak tatlıyı hemen servis tepsisine alıp üzerine soğuk şerbeti dökelim Şerbeti çekince çukur olan yerlere dövülmüş antep fıstığı ile süsleyelim
*
Lokmalık Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram margarin
*Yarım su bardağı süt
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
*1 çay kaşığı karbonat
*Aldığı kadar un
Şerbeti :
*4 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*Çeyrek limonun suyu
Üzerine :
*Dövülmüş antep fıstığı
Lokmalık Tatlı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğutalım Tavaya margarini alıp eritin Ardından derin bir kaseye alıp içine sütü ve diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurdan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayıp ortasına parmakla bastırıp dizelim Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim Fırından çıkan sıcak tatlıyı hemen servis tepsisine alıp üzerine soğuk şerbeti dökelim Şerbeti çekince çukur olan yerlere dövülmüş antep fıstığı ile süsleyelim
*